MedlemskabMine bookingerKundeservice

Hoteller

Göteborgs nye spektakulære hotel: Stilen fra gaden møder glamour på Draken

Den historiske Draken-biograf genlanceres snart i form af et hotel på 115 meter, der kan bryste sig af to restauranter, en spa og en virkelig betagende tagterrasse. Alt dette er opnået med respekt for bygningens historie. Få et eksklusivt smugkig sammen med os.

 • "Kan du se det? Det er rødt heroppe. Både på gulvet og på væggene," siger bygningsingeniør Olof Jörneman, da vi forlader elevatoren til de øverste hotelværelser.

 • Vi er kommet fra et mørkt og fortryllende receptionsområde gennem blå og nu røde nuancer. Nuancerne bliver lysere og lysere, mens vi stiger opad. Det føles opløftende, som om vi vågner.

 • "Lokalerne er designet, så de føles som en solopgang, når man bevæger sig opad gennem hotellet," forklarer Olof.

 • Når Clarion Hotel® Draken åbner dørene d. 1. oktober 2023, er alle detaljer gennemtænkt med stor respekt for at bevare bygningen og nøje overvejelser om designet.

 • Hotellet, der huser den klassiske Draken-biograf (drake betyder drage på svensk), en historisk balsal og Folkets Hus, har en helt særlig plads i Göteborg-indbyggernes hjerter.

 • Olof er dog overbevist om, at bygningen på Järntorget vil blive godt modtaget – og at den vil blive et sted, hvor folk igen samles for at slappe af, grine og danse samt nyde gourmetmiddage og drinks efter arbejde.

 • Og selvfølgelig få en god nats søvn.

 • "Draken er stedet, hvor gadeæstetik møder glamour," siger Olof.

 • Og vi kan virkelig mærke stemningen.

Nyt liv i et tidligere barsk kvarter

Strawberry har fået en rundvisning på byggepladsen. Olof forsikrer os om, at de faktisk er lidt forud for tidsplanen – selvom der kun er uger til, at hotellet skal være klar til at fylde sine 474 værelser.

Udover tre suiter, to restauranter, fire barer, konferencelokaler, en spa, en tagbar og en biograf spænder hotellet over 34 etager og rejser sig 115 meter over jorden, hvilket gør Draken til byens højeste bygning. Alt i alt er der hele 31.500 kvadratmeter at udforske.

"Draken er ved at blive etableret i et kvarter, der har været lidt barsk, og hotellet er med til at gøre området mere sikkert og livligt, også om aftenen og natten. Det er den første del af byudviklingen i området," siger ingeniøren.

Vi følger Olof gennem et væld af døre, elevatorer og gange, hvor der hele tiden følger en forklaring på alle detaljer. Alle flisetyper og alle små tekniske dele. Han hilser på alle, som arbejder der, og smiler bredt. Man kan se, at han løbende noterer beskeder og detaljer i hovedet. Han er 100 % nærværende og meget engageret.

Strawberry bliver vist rundt af denne 40-årige mand, som har en partner, fire børn, en villa i Hästevik i Göteborg, en kat og en indbakke, der ville give alle os andre hjertebanken. Olof har været involveret i adskillige prestigeprojekter, herunder Clarion Hotel® Karlatornet (en skyskraber med lejligheder og nordens højeste bygning) og hotelrenoveringsopgaver, herunder Clarion Collection® Hotel Odin og Clarion Hotel® Stockholm. Bare for at nævne et par stykker.

Vi begyndte i receptionen, men nu arbejder vi os oppefra og ned. "WOW!" udbryder vores fotograf Fredrik.

View of Gothenburg city from hotel Draken.

På toppen af Göteborg

På 33. etage kan vi nyde en fantastisk udsigt over Göteborg i alle retninger. Vinduerne går fra gulv til loft, og selv badeværelserne har panoramavinduer. Øverst på Clarion Hotel® Draken er der en innovativ restaurant med borde til to personer ved vinduerne efterfulgt af borde til fire personer, så alle gæster kan nyde udsigten. Efter et lækkert måltid kan man blot gå op ad trappen til tagbaren – der har et åbent tag, 90 pladser og en DJ.

Vi bevæger os nedad, men standser i et eksklusivt konferencelokale. Det er lyst og åbent med mulighed for catering og en privat bartender. Det er det perfekte sted at booke til vigtige møder. Derefter kigger vi på et af hotelværelserne. Olof forklarer, at det er det første værelse, de har færdiggjort, et værelse, som kan vises frem og godkendes.

Han fortæller os begejstret om detaljerne:

"Alt lige fra sengetøjet til indretningen er af høj kvalitet, og der er et skrivebord på alle værelser. Det er også vigtigt, at det er tidløst. Berømte figurer fra kulturverdenen vil pryde væggene, men jeg er endnu ikke sikker på, hvem det bliver. Og den der?" Olof peger på en markant rød stol i hjørnet, der virkelig springer i øjnene mod den ellers afdæmpede grå baggrund.

"Den har samme røde farve og stil som biografsæderne. Det er det, jeg mener – beton møder glamour over det hele!"

Og derefter er det kun naturligt at fortsætte nedad til bygningens hjerte: selve Draken.

 • Dragen vækkes til live

  Når man træder ind i biografen, kan man mærke forventningen fra de mange mennesker, som har fyldt dette højloftede rum gennem årene.

 • De originale biografsæder antyder salens lange historie, der går tilbage til 1956 – året, hvor Elvis Presley lavede sin første spillefilm. I årtier var Draken centrum for festivaler, et samlingssted for arrangementer og en biograf.

 • "Se på de originale scenetæpper," siger Olof og peger mod forhængene i salen.

 • "Sådan laver man dem ikke længere. Alt i denne sal er blevet bevaret."

 • I løbet af ingen tid er den igen vært for forestillinger, komik, jazz og andre koncerter.

 • Restaurant Vågen

  Vågen er endnu et lokale, som offentligheden har høje forventninger til. I over 50 år har både lokale og besøgende frekventeret etablissementet Vågen.

 • "Folk plejede at danse her. Der er utrolig meget historie forbundet med dette rum," siger Olof og strækker armene ud.

 • Når Vågen genåbnes for gæster, er det i form af en restaurant. Her vil blive serveret morgenmad og frokost, og der vil blive sørget for familier, forretningsrejsende og par, som er på en date med "middag og film".

 • Fra Vågen bevæger vi os igennem det, der bliver Biblioteket. Typisk for Strawberry bliver dette dog ikke et almindeligt bibliotek.

 • Det bliver hotellets knudepunkt, og et sted, hvor gæsterne kan lytte til analoge og digitale toner fra musik, som opbevares i bogreolerne. Her kan man arbejde eller bare slappe af og blive inspireret.

Dragekød og dragens hule

"Her bliver væggene fyldt med graffiti af lokale kunstnere," siger Olof, mens vi bevæger os mod forhalen.

"Vi ønsker at inddrage de lokale. Det er ekstremt vigtigt, at vi er en del af bymiljøet. Kulturen og samspillet skal bevares hele vejen igennem, og det gælder alt, hvad der produceres lokalt."

Som nævnt bevæger vi os nedad, fra solopgang og ned til det mørkere dyb.

"Her vil der være kobberplader og teksturer, som ligner dragekød, samt farver, der nærmest minder om blod. Man får følelsen af at være i en hule. Det vil være utrolig intenst og i kontrast til alle de andre materialer," siger Olof, der peger mod receptionen.

Det er stedet, hvor folk snart vil komme dansende ind ad dørene for at tjekke ind og blive ført ind til biografen, spaen, de luksuriøse hotelværelser, inspirerende møder, underholdning, romantiske middage og drinks med hele Göteborg som baggrund.

Vi befinder os ved hovedindgangen på Järntorget og er klar til at tjekke ud i stedet for ind.

Men den 1. oktober vil vi være der til solopgangen, når historien begynder på ny, og dragen vågner.

Du kan allerede sikre dig et værelse på Clarion Hotel® Draken.

Seneste indlæg