MedlemskabMine bookingerKundeservice

Liseberg

"Wow, der er den. I år skal jeg nok gøre det!"

Charlie (10) kigger op på Helix, der er en af de vildeste rutsjebaner, der findes. Den suser forbi familien med 100 km i timen. "Tør du prøve den sammen med mig, far?" Kom med os på en tur gennem Göteborgs fedeste sted for hele familien.

  • Familien på fire går ind i forlystelsesparken Liseberg sammen med et hav af andre forventningsfulde svenskere, nordmænd og andre besøgende.

  • I dag er trods alt den dag, parken åbner sæsonen.

  • Udenfor har folk fået solcreme på og afhentet deres forudbestilte billetter, og alle jubler og fløjter højt, da portene åbner. Der er ikke noget mere sikkert forårstegn i Göteborg, end når Lisebergs slår dørene op.

  • "Se, se," råber Ingrid (5) og peger mod Lisebergs kaniner.

  • Der uddeles kram og tages billeder.

Overnatningsmuligheder under dit besøg hos Liseberg

Charlie ser op på Helix igen. Han er begejstret, utålmodig, usikker.

Men først skal der lægges en plan, for parken er enorm, og der er nye seværdigheder, virtuelle køer og mange restauranter. Det er umuligt at nå alt, så det er en god idé at planlægge på forhånd, hvad du vil opleve.

Strawberry fulgtes med Charlie og Ingrid og deres forældre, Guro og Kalle, for at give dig denne guide til en sjov og mindeværdig dag i Liseberg.

Vælg central og familievenlig indkvartering

Familien fra Oslo har valgt at overnatte på Clarion Collection® Hotel Odin. Det ligger centralt i Göteborg og har familieværelser med dobbeltsenge, sovesofaer og et køkken. Det er en del af Clarion Collection®, så morgenmad, fika og middag er inkluderet i prisen. Den norske familie giver hotellet bonuspoint for sin parkering på stedet og en skøn, solrig tagterrasse.

Børnenes yndlingshotel i byen er dog Clarion Hotel® Post, hvilket primært skyldes poolen på taget og de vidunderlige desserter på hotellets restaurant, Norda, som Charlie og Ingrid kalder "de bedste i verden". Måske tjekker de ind dér næste gang! Men tilbage til spændingen og suset i maven …

Download appen

Kalle har allerede downloadet Liseberg-appen. Den giver et digitalt kort over parken og fysiske køtider for alle seværdighederne, og den giver dig endda mulighed for at træde ind i "virtuelle" køer. Det betyder, at du kan indtaste antallet af personer i din gruppe og jeres ankomsttidspunkt og få besked, når det snart er jeres tur til at prøve den ønskede seværdighed. Den er perfekt for store familier med utålmodige børn, der gerne vil opleve så meget som muligt.

"Den giver et genialt og intuitivt overblik. En virkeligt velfungerende app," siger Kalle.

  • Gør noget, som alle vil kunne lide

    Der er fem år mellem de to søskende Charlie og Ingrid, så det er praktisk, at Liseberg er inddelt i alderssvarende zoner.

  • Familien starter sit besøg i Kaninlandet og går senere videre til de vildere forlystelser for deres ældste barn.

  • "Tør du prøve den der?" spørger Charlie, der peger på Kaninlandets mest skræmmende rutsjebane, Rabalder.

  • "Yes, why not?" answers his five-year-old sister. 

  • Familien står i kø og får fat i de første fire vogne – en beslutning, som mor hurtigt kommer til at fortryde, da denne rutsjebane starter med at styrtdykke …

"Mooooaaaarrr! Nej," skriger Ingrid

"Nej, nej, nej, nej," råber hun.

Desværre er der ikke andet for end at holde godt fast. I to lange omgange …

Hendes far springer ud af vognen og løfter den 5-årige op i armene, mens hun gisper af en blanding af frygt og glæde. Mest frygt. Men hendes tårer tørrer hurtigt, og hun vender sig mod sin storebror:

"Først var jeg vildt bange, og så skreg jeg 'jubi', fordi det var så sjovt. Jeg var ikke bange," insisterer Ingrid og smiler.

Alligevel vælger de at herefter at prøve nogle af de lidt mere skånsomme forlystelser som Kaffekopperne og Busstoppestedet i løbet af den næste time. Desuden køber de store candyfloss. Børnene griner, når sukkeret klæber til deres hår, og er imponerede over, hvor hurtigt klumperne smelter på deres tunger. De store lyserøde skyer forsvinder på få minutter, og børnene står tilbage med klistrede fingre og fornyet energi.

Roller coaster at Liseberg in Gothenburg.

Husk at spise

Liseberg har masser af restauranter og et stort udvalg af mad. Vælg mellem muligheder som den italienske restaurant Al Parco, 1923 – hvor du kan få klassiske retter som Cæsar-salat, bøf tartar og en blandet grilltallerken – den har også en separat børnemenu – og hurtigere muligheder som Max-burgere eller Korvhallen (pølsesalen).

Mor Guro valgte Tyrolen Biergarten, som på det tidspunkt var den bedste mulighed for udendørsservering i solen. Familiens aftensmad den dag bestod af pølser og pommes frites, der blev serveret af personale i lederhosen.

Se de nye attraktioner

Ifølge Liseberg selv er de vildeste forlystelser Valkyria, Helix, Loke, Balder og den klassiske Lisebergbanan-rutsjebane.

Read the article here: Liseberg attractions you dare not try (link to article)

Disse forlystelser får dig til at hyle og grine år efter år, men du bør ikke gå glip af de nyeste attraktioner. I 2023 er Luna den nyeste sensation. Denne såkaldte boomerangrutsjebane sender dig frem og så tilbage. Den når en højde på 33,5 meter over jorden og kører 68 km i timen. Hvor kan du finde den? Tjek appen, selvfølgelig!

  • Challenge yourself (a little)

    "Dad slid down is his seat so his head hung down," says Charlie, running up after the ride ended: 

  • "Jeg var meget bange i starten, den gik lige ned. Så jeg skreg, men så var det bare sjovt!"

  • Hun har lige prøvet Lisebergbanan og griner, mens hun fortæller om oplevelsen. Men planen var faktisk at slutte af med Helix – den rutsjebane vi så ved indgangen.

  • "Vi stod i kø, mor, men så blev jeg virkelig bange. Jeg fortrød det.

  • "Det er okay," siger hendes far, Kalle.

  • Charlie tænker et øjeblik og svarer stolt: "Ja, det ved jeg, jeg har trods alt lige prøvet Lisebergbanan!"

Seneste indlæg