Vi ved, at det tit er unødigt dyrt at bo på hotel, især midt i sommerferien. Køber du derimod et af vores 3 sommerpas for 2024, behøver du ikke at brænde hele dit feriebudget af på overnatning. Brug i stedet pengene på en fantastisk storbyferie eller en fed roadtrip. Vi har masser af gode tips til mindeværdige sommeraktiviteter i svenske og norske byer – flere af dem har du sikkert aldrig har hørt om!

Person, der kører i bil
Med et sommerpas til 7 hotelovernatninger skal du blot sætte dig bag rattet og indtage Norden!

Backpacker-passet

Køb singlepasset og start din sommerrejse!

Sommerpasset – 5 eller 10 overnatninger

Køb sommerpasset nu. Vælg mellem 5 og 10 overnatninger!

Sommerferie + en dejlig hotelseng = en drøm for mange. "Lad os tage på en 5-dages fisketur til Bodø!" "Ja tak, booker du hotellet?" “Øh, ja..” siger du, mens du sidder der med en lille klump i halsen og føler, at hele dit feriebudget nu skal bruges på noget så kedeligt som... at sove.


Det er altid sjovt at overnatte i telt eller ude i det fri, hvis man er naturelsker, men en lækker hotelseng med en god, nærende morgenmad dagen derpå er ret så fristende efter dagens mange oplevelser – uanset om man har fisket flere timer i havet ved Bodø eller svedt og danset sig til vabler ved en af de mange sommerfestivaler...


Festival_16_9Sommer er lig med festivaltid, og mange af os foretrækker at falde i søvn i en behagelig hotelseng frem for et klamt telt med et hårdt underlag.


Fra 790 kr. per nat for et sommerpas – say what?!


Så er det jo fantastisk, at du kan vælge mellem 3 sommerpas fra os, alt efter hvilken slags ferie du ønsker. Du kan vælge et pas med 5 overnatninger til 4.950 kr. (altså 990 kr. pr. nat) eller et pas med 10 overnatninger til 8.900 kr. (890 kr. pr. nat). Og ja, vi sagde 3 pas – i år har vi lyttet til vores solorejsende og lanceret et singlepas, så du ikke behøver at betale for 2, hvis du rejser alene. Prisen? 3950 kr. for 5 nætter (altså kun 790 kr. pr. nat!).


Passene kan enten bruges på sammenhængende overnatninger (det kunne være til verdens fedeste roadtrip i Norden), eller så kan du fordele nætterne ud over sommerferien, for eksempel til et par dage på Tahiti-festivalen i Kristiansund i juni, et par dage med svigermor i Harstad i juli og en romantisk aften på Norrlandsoperaen i Umeå i august.


People taking a bath in the sea_16_9Uanset hvor du tager hen i sommer, bør du altid forkæle dig selv med en dukkert. Man går aldrig galt i byen med en dukkert fra badebroen.


Det er helt op til dig, hvordan du bruger dit sommerpas: Her får du dog tips til aktiviteter for enhver smag i 3 norske og 3 svenske byer – og tanken er selvfølgelig, at de kan kombineres, så du kan skabe dit eget personlige sommertogt!


KRISTIANSUND – den undervurderede by


Kristiansund er spredt over fire øer på Norges vestkyst, og det må siges at være en ret undervurderet by. Du bliver mødt af huse på rad og række, som er malet i "glade" farver, og der findes overraskende meget at lave i denne hyggelige by, som faktisk næsten blev helt udslettet under Anden Verdenskrig.


Vil du udforske byen, anbefales det at hoppe på Sundbåten - en båd, som stammer fra verdens ældste offentlige transportselskab og tilbyder guidede ture. Eller hvad med øhop med en byvandring undervejs?


Når man først er i Kristiansund, er det næsten et must at køre ad Atlanterhavsveien – en 8274 meter lang vej, der omtales som verdens smukkeste, og det er ikke uden grund: Her kører du simpelthen midt på havet! Dette er også en skøn oplevelse for dig, som er interesseret i arkitektur og moderne ingeniørkunst - du skal bl.a. passere 8 broer. Et lille tip er at begynde turen i Bud og slutte af i Kristiansund, så du får den ultimative oplevelse af kyst, historie og kultur.


Atlanterhavsveien_16_9Atlanterhavsveien omtales som verdens smukkeste og er et must, hvis du overvejer at tage en tur til Kristiansund.


Dagene (eller aftenerne, om du vil) kan rundes af med et godt måltid og noget godt i glasset på The Social Bar & Bistro på Quality Hotel™ Grand Kristiansund, inden du tager elevatoren op til et af hotelværelserne for at kravle under dynen. Når du er klar til at rejse videre, kan du tage turen til Bodø...


BODØ – bliver snart Europæisk Kulturhovedstad


Bodø, som ligger længere nord for Kristiansund, bliver Europæisk Kulturhovedstad i 2024, så det siger næsten sig selv, at kulturoplevelserne står i kø! Udover flere museer, herunder Saltstraumen Museum, Jektefartsmuseet og Norsk Luftfartsmuseum – hvor du kan prøve en flysimulator - finder du også masser af flot gadekunst i Bodø centrum, som bestemt er et besøg værd. Dette er kunstværker, som dukkede op under gadekunstfestivalen UpNorth tilbage i 2016. Du finder også flere mindre graffitiværker rundt omkring i byen, så en sightseeingtur i byens centrum er tiden værd.


I Hamarøy kan du besøge det prisvindende Hamsunsenteret (vi taler her om forfatter og nobelpristager Knut Hamsun), ligesom du kan slå dig løs på Opptur-festivalen d. 26. og 27. juli 2024 med elektronisk musik, inden du overnatter på Quality Hotel™ Ramsalt eller Comfort Hotel® Bodø – begge ligger midt i byens centrum.


Deluxe double room Quality Hotel Ramsalt_16_9Hvad med en overnatning på Quality Hotel™ Ramsalt i Bodø efter at have været på festival eller fisket i timevis?


View from Quality Hotel Ramsalt in Bodø_16_9Udsigten fra Quality Hotel™ Ramsalt gør ikke ligefrem ondt i øjet.


Interesseret i en mærkelig og ildelugtende attraktion? Vi taler selvfølgelig om et toilet! Jep, Ureddplassen - som både er en rasteplads og et krigsmonument - ligger langs Kystriksveien, og her finder du, hvad internationale medier gentagne gange har kaldt "verdens smukkeste offentlige toilet". Stop op for en stund, før du bevæger dig videre til f.eks. Harstad...


HARSTAD – perfekt til naturoplevelser


Takket være sin strategiske beliggenhed mellem fjorde og bjerge giver Harstad et væld af muligheder for mindeværdige oplevelser, som du kan tage med dig i kufferten (eller hoved, hjerte og krop...). I Harstad kan du tage dine veltrænede venner med på tur - cykelture såvel som vandreture - ligesom du kan tage familien med på en sejltur i skærgården eller en skøn padletur under midnatssolen i de lejede kajakker.


På øhavets mange øer findes der mere end 100 hvide sandstrande, hvor du kan nyde den medbragte frokost og snuppe en dukkert efter en lang kajaktur med trætte og sultne børn – eller måske har I været på fisketur med den lokale guide. Atmosfæren bliver altid helt særlig med midnatssolen, som kaster sine lyse stråler ud over vandet. En sikker vinder for børn (og voksne) er et besøg i Karlsfjord City – Minibyen. Vi taler her om en lille miniatureby, hvor det meste af byen er fremstillet af genbrugsmaterialer. Eftersom det ikke er muligt at overnatte i denne lille by, anbefaler vi en nat (eller 2!) på Quality Hotel™ Harstad eller Clarion Collection® Hotel Arcticus – begge centralt beliggende i byens centrum.


Randering Quality Hotel Harstad_16_9Quality Hotel™ Harstad... i al sin pragt.


SUNDSVALL – Sveriges smukkeste by


Dejlige Sundsvall er blevet kåret til Sveriges smukkeste by, hovedsageligt takket være sine charmerende murstenshuse, smukke arkitektur, det glitrende hav samt den flotte Sundsvall bro. Hvis du er begejstret for at pryde din Instagram-konto med flotte billeder, er dette et sted, du bare må besøge! Sundsvall er en perfekt destination for dig, som søger aktiviteter, afslapning og eventyr i én og samme pakke.


Gå til det smukke Södra Berget - et dejligt naturområde med Instagramvenlige udsigtspunkter. Sørg endelig for at besøge friluftsmuseet Norra, hvor du finder alt fra naturreservater til legeparker, historiske bygninger, dyr og sjove events - for ikke at nævne alle de smukke udsigter! Vil du så højt op som muligt, skal du tage turen til den såkaldte “glasspinnen” - et 54 meter højt udkigstårn med spektakulær udsigt. Fik vi nævnt, at dette er en ret så Instagramvenlig by...?


Kulturmagasinet skal også nævnes – det er en af Sundsvalls mest populære attraktioner. Det er et kulturhus spækket med aktiviteter for store og små: Udstillinger, museum, bibliotek, café og fantastisk arkitektur.


Alnon-beach-sundsvall-stockphotoSand mellem tæerne i Norrlands Hawaii - Alnön.


På en rigtig varm sommerdag kan du lade som om, at du er på Hawaii - og du befinder dig kun 25 minutter i bil fra Sundsvalls centrum. Alnön byder på lange sandstrande med lavt vand, så måske tør din svigermor endelig at plaske sammen med børnebørnene, mens du og din elskede lukker øjnene og mærker hvilepulsen i et par minutter. Tag gerne både børn og svigermor med, når I skal tilbringe et par nætter på det centrale hotel Quality Hotel™ Sundsvall, før turen går videre til Umeå... PS: sidstnævnte hotel har også en spa, vi nævner det bare...


Umeå - et paradis for guitar- og operaelskere


Et besøg i Umeå er altid en god idé, og hvis du er interesseret i guitarer, er det ganske enkelt et must-see! Her finder du nemlig "nicheattraktionen" Guitars The Museum. Dette er drømmen – eller selve paradiset – for dig, som elsker guitarer! Brødrene Michael og Samuel Åhdén præsenterer deres store samling af guitarer - en samling, som er en af verdens fineste privatejede guitarsamlinger. Her kan du se bl.a. nærstudere elguitarer, basguitarer og eksklusivt tilbehør – enten på egen hånd eller ved at booke en guidet tur, hvis I ankommer som en gruppe.


Hvis du er typen, som interesserer dig primært for operagenren, bør du forkæle dig selv med en aften på Norrlandsoperaen, hvor der venter alle former for forestillinger og aktiviteter. Eller hvad med et besøg på et af Sveriges førende kunstgallerier for international samtidskunst – Bildmuseet (https://www.bildmuseet.umu.se/), hvor du vil blive præsenteret for udstillinger med en vidunderlig blanding af videnskab og kunst fordelt over hele 7 etager.


Breakfast Clarion Hotel Umeå_16_9Morgenmaden på Clarion Hotel® Umeå slår hjemmemorgenmaden med flere længder.


Sidst, men ikke mindst bør du lade dig blive fascineret af den storslåede bykirke, Umeå Bykirke (https://www.svenskakyrkan.se/umea/om-umea-stads-kyrka), eller hvad med at tage en sejltur i Umeås skærgård, hvor du får mulighed for at opleve byen fra vandsiden. Tag også gerne en tur ud til den hyggelige Holmön med færgen, som afgår fra Norrfjärden, og tilbring dagen med at solbade, svømme og vandre i de idylliske omgivelser. Tag færgen tilbage til Umeå centrum, og afslut dagen på Clarion Hotel® Umeå, som også har en spa! Du kan også vælge Comfort Hotel® Umeå City, før turen fortsætter til Luleå...


LULEÅ – optaget på UNESCO's Verdensarvsliste


Luleå er måske mest kendt for at være en vinterby, men med sin fantastiske beliggenhed langs kysten forvandles byen hver sommer til en levende skærgårdsby med pulserende udeserveringer, seværdigheder og lyse nætter. Luleå er rent faktisk den svenske by, der har flest solskinstimer år efter år, så glem endelig ikke badetøjet! Her skal du blot vælge og vrage mellem de mange indbydende strande.


Beach_16_9 (croppet)Det er få ting, der slår kombinationen af sommer, sol og badestrand. Især når man skal på opdagelse efter nye strandperler!


Du kan nærmest ikke besøge Luleå om sommeren uden at tage færgen ud til Den Botniske Bugts smukke skærgårdslandskab, som består af 1312 øer, holme og skær, hvor Sandön er en rigtig populær ø, som du bør hoppe i land på. Her må du ikke gå misse Klubbviken Havsbad, som byder på minigolf, en velbesøgt restaurant, en fantastisk badestrand samt mange andre aktiviteter.


Mens du er i Luleå, bør du booke en guidet rundvisning i Gammelstad Visitor Center, og tag del i byens fantastiske historie med omgivelser og bygninger, som er beskyttet som kulturarvssteder af UNESCO! Afsæt også tid til at besøge friluftsmuseet Hägnan, når du nu er i området – det er et museum, som ofte er vært for en række forskellige aktiviteter. Om sommeren kan du opleve alt fra forskellige vandreture for børn til midsommerfester. Museets gård huser også mange af de dyr, som er særligt populære hos de små.


Du bør ikke forlade Luleå, før du har besøgt Bälingebergets naturreservat – perfekt valg til dig, som ønsker at vandre med både svigerforældre, børnene og kæresten på én og samme tid. Hvis der kommer et par regndråber under dit besøg i Luleå, er Alcatraz eventcenter altid et perfekt udflugtsmål! Her kan du udfordre din familie i paintball, billard, arkadespil, laser tag, bowling, petanque og meget mere! Hvis du har brug for et sted at overnatte (efter de begivenhedsrige dage), kan du vælge at bo på Comfort Hotel® Arctic eller Quality Hotel™ Luleå - de ligger alle i byens centrum!


Standard double room Quality Hotel Luleå_16_9Én eller flere nætter på Quality Hotel™ Luleå er skønt efter et par begivenhedsrige og svedige dage.


Det er tid til at gribe chancen..


Du har nu ingen undskyldninger som: "Jeg ved ikke, hvad jeg skal finde på her til sommer." Forkæl dig selv; nyd den dejlige, varme og forhåbentlig solrige tid - med alle de spændende ting, som du har i vente! Så det er nu! Få fingeren ud, og bestil dit sommerpas allerede i dag. Så er du klar til hvad som helst.


k_16_9Er der noget bedre end at nyde en skøn hotelmorgenmad, mens du er på sommerferie? Sandsynligvis ikke!

Backpacker-passet

Køb singlepasset og start din sommerrejse!

Sommerpasset – 5 eller 10 overnatninger

Køb sommerpasset nu. Vælg mellem 5 og 10 overnatninger!