MedlemskabMine bookingerKundeservice
Kid looking at a glas wall filled with colors.

Family

10 seje ting man kan lave i København med børn

Se hammerhajer på Den Blå Planet, få masser af spænding på forlystelsesture og rutsjebaner, eller oplev verdens bedste cykelby på to hjul. Her er nogle af de bedste familievenlige aktiviteter i København, du ikke vidste om.

  • Strawberry har udarbejdet en nyttig guide til de mest besøgte aktiviteter i København. Her finder du en legeplads, der besøges af lokalbefolkningen, et gratis museum og en offentlig svømmehal med spektakulær arkitektur.

  • God fornøjelse – uanset alder!

  • 1. Louisiana Museum of Modern Art

    Adresse: Gl Strandvej 13

  • Tag et tog ca. 50 minutter uden for byens centrum til Louisiana Museum of Modern Art. Vi garanterer, at det er turen værd.

  • Museet er en unik blanding af samtidskunst, arkitektur og natur. Her kan du opleve dansk modernisme og kunst fra store navne som Max Ernst, Pablo Picasso og Andy Warhol.

  • For familier er der et særligt børnehus, hvor der altid er sjove workshops og aktiviteter. Den bedste del? Museet er gratis for børn og unge under 18 år.

  • Foto: Kim Hansen, Visit Copenhagen

2. Tivoli

Adresse: Vesterbrogade 3

Det ikoniske Tivoli ligger i hjertet af København og har været en populær attraktion lige siden åbningen i 1843. Med sloganet "Tivoli bliver aldrig færdigt" er det altid under udvikling. Her finder du masser af forlystelser og rutsjebaner, radiobiler, et akvarium og restauranter. Velegnet til hele familien og alle aldre.

3. Bakken

Adresse: Dyrehavevej 62

Dyrehavsbakken, eller bare Bakken, ligger i Dyrehaven nord for København. Det er et historisk og dejligt sted! Det er verdens ældste forlystelsespark og byder på alt fra klassiske rutsjebaner i træ til nyere og mere spændende attraktioner. Entré og underholdning på Bakken er gratis, og du betaler kun for forlystelserne.

Mum and her child on an attracktion at Bakken

4. Cykeltur

Adresse: I hele København

Ingen er bedre til cykelkultur og cykelstier end danskerne. Byen har flere muligheder for cykeludlejning med og uden trailere til børn. Undersøg, om dit hotel tilbyder cykeludlejning. Eksempelvis kan gæster på Villa Copenhagen leje en fin lille Villa Bike for 150 kr. om dagen. Få fat på en cykel og oplev tohjulet sightseeing hele dagen. Simpelt og fantastisk.

5. Den Blå Planet

Adresse: Jacob Fortlingsvej 1

Den Blå Planet ligger en halv times cykeltur fra Hovedbanegården - og her forestiller vi os naturligvis, at du allerede har lejet cykler til hele familien! Dette er Nordeuropas største akvarium, hvor du kan se alt fra oddere, rokker, arapaima (en af verdens største ferskvandsfisk) til de mest spændende: hammerhajer.

6. Vagtskifte på Amalienborg

Adresse: Amalienborg Slotsplads 5

Amalienborg er den danske monarks hovedresidens. Hver dag klokken 11.30 begynder Livgarden sin march, der kulminerer med et vagtskifte foran Amalienborg Slot kl. 12.00. Hvis dronningen selv er på Amalienborg, kan du også opleve slotsmusikken.

7. Faraos Cigarer

Adresse: Forskellige steder i byens centrum

Hvis du har lidt ældre børn, er det værd at besøge Faraos Cigarer, som har forskellige lokationer i det centrale København. Butikken er fyldt med tegneserier, plakater, kostumer, spil og bøger. Har du lyst til at sikre den Tintin-raket, du altid har ønsket dig? Eller skal dit barn tilføje en Marvel Funko POP-figur til deres samling? En nostalgisk tur for de voksne, og en stensikker oplevelse børn og teenagere.

Foto: Visit Copenhagen

Children around a table at Experimentarium in Copenhagen.

8. Kastrup Søbad:

Adresse: Amager Strandvej 301

Et offentligt søbad med inspirerende arkitektur, kendt som "Sneglen". Kastrup Søbad er designet med en mole, der strækker sig fra kysten til en cirkulær indhegning, der gradvist stiger - og ender i en fem meter vippe. Kastrup Søbad er helt gratis, og der er både omklædningsrum og brusere til rådighed.

9. Experimentarium

Adresse: Tuborg Havnevej 7

Et videnskabsmuseum, der er spændende for alle aldre. Her kan du teste og lære om teknologi, natur og fysik, såsom den sensoriske tunnel, hvor du oplever en nyfødts første visuelle indtryk og udviklingen til en ældre persons begrænsede hørelse. Du kan også begive dig ud på en rejse gennem kroppen, lære om vind og vand, og måske endelig få indsigt i lysets egenskaber i Lyslabyrinten?

10. Danske kager

Adresse: Centralpostbygningen

Danskerne er mestre ud i smørrebrød, østers og pølser som ingen andre. Men de er også usædvanligt dygtige til bagværk, et måltid, som børn aldrig siger nej til. Villa Copenhagen har sit eget bageri, RUG Bakery, og her skal du prøve husets surdejsbrød, Berliner-doughnut og den klassiske pain au chocolat.

God dag og nyd dit sukkerchok!

Seneste indlæg