Medlemskab

Sebastian og Daniels bedste tips: 6 brisefyldte tage i Oslo

Få steder bliver levende på samme måde som Norges hovedstad, når solen og varmen endelig vender tilbage efter en lang, kold og mørk vinter. Det lokale par Sebastian og Daniel har en særlig forkærlighed for brisefyldte tage. Her er de seks bedste sommertips.

 • Oslos gader fyldes med mennesker, bordene begynder at dukke op på fortovene, og årets første øl bliver nippet til udendørs.

 • Når solen skinner næsten hele aftenen, er det passende at nyde godt selskab i behagelige omgivelser, helst fra et fugleperspektiv.

 • Her er listen over seks af Oslos bedste tagbarer.

1. THIEF ROOF grill & THIEF ROOF bar


På toppen af det moderne The Thief-hotel finder du Thief Rooftop. Her kan du slikke sol og nyde den friske havluft og den spektakulære panoramaudsigt over Oslofjorden.


Denne tagterrasse er opdelt i to. På THIEF ROOF Bar kan du bestille din ønskede drik, mens du slapper af i det komfortable siddeområde. Selv hvis solen ikke skinner, kommer du stadig ikke til at fryse. Varmelamper, glasvægge og et elektrisk tag sikrer, at temperaturen aldrig dykker, og du kan nyde udsigten, indtil solen går ned. Tagterrassen er åben syv dage om ugen fra april til slutningen af efteråret, og der er en live DJ i weekenden for at løfte stemningen.


Det lokale Oslo-par Daniel og Sebastian finder det særligt spændende at mødes her efter arbejde.


"Særligt efter en travl arbejdsperiode er det rart at mødes her for en lille date, før vi går hjem," siger de.


På den anden side af tagterrassen finder du THIEF ROOF Grill. Dette er en moderne grillrestaurant med et nordisk twist, der både byder på lettere og større anretninger. Med sin umiddelbare nærhed til fjorden er The Thief særligt god til fisk og skaldyr, og menuen på 9. etage er ingen undtagelse.


Adresse: Landgangen 1, 0252 Oslo


Foto: Einar Aslaksen

The facade of Munch Museum in Oslo city.

2. Munch – Kranen cocktailbar


Oslofjorden er blevet et populært område blandt Oslos indbyggere og besøgende. Her finder du det nye MUNCH Museum, der tårner højt over Oslofjorden. På øverste etage, cocktailbaren Kranen, er der en fantastisk udsigt over Oslo og rækken af moderne skyline-bygninger kendt som Barcode. Faktisk er det Oslos højeste tagterrassebar. Kranen er åben året rundt, hvilket gør det til det perfekte sted at afslutte dagen efter et besøg på MUNCH.


Adresse: Edvard Munchs plads 1, 0194 Oslo


3. Hoteller i nærheden af Izakaya Street Food and Cocktail Bar


Strengt taget er Izakaya ikke en tagterrassebar, idet den ligger på Sommerros syvende etage. Ikke desto mindre fortjener denne hotelbar en plads på listen, i hvert fald hvis man spørger Sebastian og Daniel. Izakaya er en afslappet street food- og cocktailbar, der drives af den prisbelønnede kok Frida Ronge. TAK Oslo ligger på etagen over baren.


Izakaya har en smuk terrasse med udsigt over Frogner-kvarteret, skovene og fjorden. Dette er det perfekte sted til et glas sake, cocktail eller mocktail. Izakaya tilbyder også snacks og måltider. Det fantastiske interiør er designet af det New York og London-baserede studie, GrecoDeco.


Adresse: Sommerrogata 1, 0255 Oslo

Exterior of restaurant Izakaya in Oslo.

4. Mynt – Atop Sentralen


I hjertet af Oslo finder du tagterrassen, Mynt. Mynt ('Mønt') ligger på toppen af Sentralen, og navnet går tilbage til, da bygningen husede Christiania Savings Bank. Her kan du opleve bylivet på tæt hold, men uden støj fra gadeniveau.


Baren byder på et udvalg af naturlige vine, øl og cider, og serverer surdejspizza fra restauranten på første sal. Du kan også bestille lettere retter og snacks i baren, og om aftenen er der ofte rolig live musik. Mynt har en afslappet atmosfære og er perfekt til fyraftens-sammenkomster.


Adresse: Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo

View from Calmayers Hage, rooftop at Clarion Hotel Oslo.
 • 5. Clarion Hotel® The Hub - Calmeyers Hage

  Clarion Hotel® The Hub ligger lige ved Oslos hovedbanegård.

 • På hotellets 13. etage finder du cocktailklubben Calmeyers Hage, som giver en fantastisk udsigt over Oslo by. Baren har til formål at være så bæredygtig som muligt.

 • Drinksene er lavet med nordiske ingredienser og krydderier fra hele verden, ved hjælp af spiritus fra Himkok og Bareksten, to af Norges bedste destillerier.

 • Calmeyers Hage har også snacks på menuen, men hvis du ønsker et måltid, kan du reservere bord i Norda restauranten. Norda har også en meget populær brunchmenu, der serveres om lørdagen.

 • Om aftenen sikrer en DJ en god stemning.

 • Adresse: Biskop Gunnerus gate 3, 0106 Oslo

 • Foto: Marika Foto

6. Centropa – Deichmanske hovedbiblioteks fantastiske arkitektur


Centropa er en restaurant, café og tagterrassebar beliggende på Oslos nye og internationalt anerkendte Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika. Centropa har en stilfuld restaurant på første etage, der serverer europæiske og lokale retter. Tagterrassens bar-café en etage op har en imponerende liste over fine vine og champagner.


Selvom baren måske ikke er den højeste i Oslo, tilbyder den luftige terrasse en fantastisk udsigt over fjorden og operahuset. Det er et besøg værd bare for at nyde arkitekturen og det smukt ombyggede område i Bjørvika. Kom som du er og nyd en kop kaffe eller en drink med kolleger, familie eller venner.


Adresse: Anne-Cath. Vestlys plads 1, 0150 Oslo

Seneste indlæg