Lad os være ærlige; det er ikke mange uger om året, hvor solen varmer os med sine herlige stråler. Når det endelig sker, bør vi benytte lejligheden til at nyde forårets og sommerens dejlige dage - måske med noget forfriskende i glasset? Gør det sammen med vennerne på Stockholms bedste tagterrasser og udendørs spisesteder! Her beskriver vi nogle af den svenske hovedstads bedste steder.

TAK Stockholm sunset

TAK – panoramablik over byen

Brunkebergstorg 4 (metro: T-Centralen eller Kungsträdgården)

Det er ingen nyhed, at restaurant TAK, som ligger på At SixBrunkebergstorg, nabo til Sergels Torg og Hamngatan, byder på smagsensationer, som får smagsløgene til at springe af glæde, og branchefolk til at juble. Men det er ikke kun maden, som er magisk på TAK, også udsigten fra tagbaren er noget udover det sædvanlige. Med god stemning og god musik kombineret med lækre drikkevarer og fremragende udsigt byder TAK på noget for enhver! Læg vejen forbi til en after work med kollegerne eller samle vennerne. Klar verdenssituationen, mens I spiser og drikker og nyder hinandens selskab!

TAK - colourful food on a table._16_9Lad smagsløgene juble under en middag med en fantastisk udsigt!

Mosebacketerrassen – maksimal charme på Söders bakker

Mosebacke Torg 1 (metro: Slussen)

Vil du have en unik og fantastisk udsigt over Stockholm, er dette det helt rigtige sted at tage hen. Södra Teatern er Stockholms ældste åbne teaterhus, beliggende i hjertet af Södermalm. Her tilbydes der både koncerter, underholdning, mad og drikkevarer. Når solen kigger frem, er Mosebacketerrassen førstevalget for byens indbyggere, som i generationer har mødtes her for at nyde den fantastiske udsigt samt musik, dans, mad og drikke.

Magisk udsigt over Stockholm! Foto: Mats Frödin.

Mosebacketerrassen er meget populær om sommeren. Foto: Mats Frödin.

Flere kendte artister har gennem årene stået på scenen. Foto: Mats Frödin.

Spa Bar på Clarion Sign – pool og bobler midt i city

Östra Järnvägsgatan 35 (metro: T-centralen)

På ottende etage på Clarion Hotel Sign ligger oasen, Selma City Spa, som grænser op til den  livlige bykerne lige ved Hovedbanegården. Dette er stedet for romantik, polterabender, kvalitetstid eller alenetid hvor afslapning og livsnyderi står i fokus, for ikke at tale om den unikke udsigt over Stockholms tage. I tilslutning til spaen finder du hotellets Rooftop Garden Bar, som serverer forfriskende drikkevarer i årets varme måneder. Gå ikke glip af denne herlige kombination med afslappende spa, ture i poolen og gode drikkevarer!

strawberry_sweden_stockholm_selma-city-spa_friends_things-to-do_city_spa_wellness_hotels_swimming-pool_cocktails_16_9Skål med bobler ved tagpoolen.

Hallwylska Palatset Bar – Stockholms flotteste gård

Hamngatan 4 (metro: Östermalms torg eller Kungsträdgården)

I maj 2015 åbnede Hallwylska for første gang dørene til Stockholms måske flotteste gård. Lige fra begyndelsen har restauranten været en af de mest omtalte destinationer i Stockholms barmiljø. Her kan du nyde gode middage samt skåle i godt selskab. Gården byder på en herlig stemning med god musik, og det er et populært sted til både after works med kolleger samt hygge med vennerne.

Urban Deli Takpark – afslappet stemning på tagterrasse med parkatmosfære

Sveavägen 44 (metro: Hötorget eller T-centralen)

Urban Deli på Sveavägen har en stor tagterrasse med 360-graders udsigt over det centrale Stockholms tagrygge. Her får du en følelse af at være i en spændende have med grønne planter og masser af plads. Der er også en glaspavillon med bar og enklere retter fra markedshallen Urban Deli. Du finder to barer, som serverer forfriskende drikkevarer, og for den legesyge er der mulighed for både spil og aktiviteter. Perfekt til en stund med kolleger og venner!

Forårspremiere på Takpark på Urban Deli. Foto: Urban Deli.

En solrig forårsdag på Takpark med 360-graders udsigt. Foto: Urban Deli.

SÖDER, Freyja – populær tagbar på Södermalm

Hornsgatan 18 (t-bane: Slussen)

Lige ved siden af Slussen på Södermalm ligger Freyja, en restaurant med en stor takgbar og en helt fantastisk udsigt. At opleve solnedgangen her er et must, ligesom et besøg i restauranten er det. Her serveres der ukomplicerede retter af højeste kvalitet med årstidens råvarer. Grøntsager og svenske smage er i fokus. På tagterrassen er der vin og øl i alle dens farver, og der er også masser af lækre drinks at vælge mellem. Festlige events og begivenheder er der også mange af. Velkommen til Freyjas tagbar SÖDER.