Medlemskab

Brunch

Skal du på weekendtur til Helsinki? Her er de bedste brunchsteder

Helsinki er et sandt festmåltid når det kommer til fremragende mad og drikke. Her er en liste over nogle af de bedste brunch- og frokoststeder i byen.

  • "Her er virkelig godt. Perfekt dagen efter en aften i byen. En interessant version af pommes frites - på en god måde,” siger norske Jørgen og kommenterer på en skål pomfritter toppet med syltede agurker.

  • En gruppe venner fra Norge har valgt Helsinki til deres weekendferie.

  • Efter at have testet det finske nattelivs farvande, er deres mål at opleve autentisk finsk køkken. Vennerne er stoppet hos Krog Roba, en legendarisk restaurant og brunch sted i den finske hovedstad.

  • Oprindeligt var disse lokaler en politistation. Restauranten er en del af Lilla Roberts, og serverer de lækreste frokost- og brunchretter, ifølge gruppen.

  • "Dette er en af de bedste Skagen-mix, jeg nogensinde har haft. Jeg ville give det en 7 ud af 6," tilføjer vennen Alexander.

  • Skagen-mix, eller salat, er en nordisk klassiker med rejer i en dejlig, cremet dressing pakket med dild, der traditionelt serveres på toast.

  • "Der er et nordisk ordsprog, der siger, at uden mad og drikker duer helten ikke. Det samme synes at gælde i Helsinki, hvor frokost- og brunchkulturen trives."

  • I hele den finske hovedstad finder du førsteklasses restauranter, der tilbyder frokost. Mange steder er der inkluderet en lækker salatbuffet i prisen, når du bestiller en hovedret.

Her er vores foretrukne brunchsteder i Helsinki:

1. Krog Roba


Denne restaurant er en del af Lilla Roberts Hotel og ligger i den tidligere politistations lokaler. Menuen fokuserer i dag på det nordiske køkken. Frokost serveres hver dag fra 11:30, mens brunch er tilgængelig fra 12:30 i weekenderne.


Adresse: Pieni Roobertinkatu 3


Bo på Hotel Lilla Roberts.


2. Toscanini


Du finder denne italienske perle på første sal på Klaus K Hotel. Toscanini har 60 siddepladser samt et udendørs spiseområde. Her kan du nyde autentisk italiensk mad og en omfattende vinkort med nogle af de bedste vine, som Italien har at tilbyde.


Toscanini er især kendt for sin skaldyrspasta, og ordet på gaden er, at restauranten serverer den bedste tiramisu i hele den finske hovedstad.


Adresse: Bulevardi 2 - 4


Bo på Klaus K Hotel.

Brunch on a table at the restaurant Krob Roba in Helsinki.

3. Brasserie Kämp


Hotel Kämp er et af Helsinkis mest luksuriøse og ærværdige hoteller. På første sal i bygningen finder du Brasserie Kämp, der tilbyder udsigt over den smukke og travle Esplanade Park.


Brasseriet byder på franske klassikere, inspireret af finske råvarer. Hotellet åbnede sine døre tilbage i 1880'erne, og restauranten har en stærk fornemmelse af historisk charme. Frokostmenuen serveres i weekenden fra kl. 11.30, mens der er à la carte-menu på hverdage.


Adresse: Pohjoisesplanadi 29


Bo på Hotel Kämp.


4. St. George Bakery


I stueetagen på Hotel St. George finder du det berømte St. George Bakery. Her serveres frisk brød, salater og sandwiches. Ud over den lækre kaffe er det værd at prøve der friske bagværk og kager, der laves i bageriet.


Om sommeren er det udendørs opholdsområde åbent med dejlig udsigt over den gamle kirkepark.


Adresse: Yrjönkatu 13


Bo på Hotel St. George.

Seneste indlæg