Her kommer en nyttig guide, der indeholder 9 ting, du bare må opleve, når du besøger Uppsala. Guiden er perfekt at have lige ved hånden på rejsen, men den er også nyttig for dig, som bor i Uppsala og har brug for tips til gode seværdigheder og attraktioner i den smukke universitetsby. Hav det sjovt!

Uppsala Cathedral

Nyd omgivelserne i Botanisk Have


Botaniska trädgården uppsala Foto: Uppsala Universitet


En af Uppsalas vigtigste seværdigheder er helt klart [Botanisk Have] (https://www.botan.uu.se/vara-tradgardar/botaniska-tradgarden/). Dette er ikke kun et vidunderligt sted for naturelskere og blomsterinteresserede, men også for dig, der ønsker at slå dig ned og nyde en hyggelig picnic. Her finder du for eksempel Uppsalas eneste regnskov og mange både indenlandske og eksotiske buske, træer og blomster.


Omsvøbt af spændende historiske steder i Gamle Uppsala


Er du fascineret af den svenske historie, og vores nordiske historie i al almindelighed, bliver du garanteret også fascineret af Gamle Uppsala. Dette er nemlig et af Sveriges vigtigste historiske steder og giver dig et nærmere kig på de tre såkaldte Kungshögarna. Disse grave siges at være tilskrevet guderne Thor, Odin og Freja og er blevet udgravet ad flere omgange. Få enten en guidet tur eller gå rundt i de spændende omgivelser på egen hånd og læs mere om Östhögen, Västhögen og Mitthögen.


Tag børnene med til sjov vandleg i Fyrishovs Äventyrsbad


Fyrishov aventyrsbad Foto: Fyrishov


Hvis børnene er med i Uppsala, vil et besøg i Fyrishovs Äventyrsbad være noget, I taler om i lang tid fremover. Der er masser af plads til både store og små, hvor I kan køre i vandrutsjebane, plaske og have det sjovt i de tropiske miljøer, der altid byder på 30 graders varmt vand og en lufttemperatur på 32 grader. Der er også vandfald, huler, vandkanoner, jet stream-kanaler og dejlige boblepools, så alle i familien kan finde noget at underholde sig med.


Besøg den smukke Uppsala Domkirke


Uppsala Cathedral


Et absolut must, når du befinder dig i Uppsala, er et besøg i den smukke domkirke. Når du er i Sveriges nationale helligdom, kan du både gå til gudstjenester, shows, koncerter og udstillinger, men også bare nyde den fantastiske skønhed og mægtige atmosfære. Uppsalas domkirke ligger midt i byen, hvilket gør det nemt at komme dertil og videre til dagens andre aktiviteter.


Find din kreative side frem på Uppsalas kunstmuseum


Fredrik-strid-exodus-sculpture Foto: Uppsalakonstmuseum.se


Er du vild med kunst og interessante udstillinger, bør du styre mod Drottning Christinas vej. Her ligger nemlig Uppsala kunstmuseum, som er en udstillingsplads for en række samlinger af moderne kunst og samtidskunst. På museet præsenterer man hovedsageligt billedkunst fra den sidste del af 1800-tallet og fremefter, der kommer i form af blandt andet fotografier, skulpturer, malerier, grafik, installation, lyd, video og performancekunst. Det er kort og godt et fremragende besøgsmål i Uppsala, uanset om du rejser med familien, partneren eller kollegerne.


Snup en guidet tur på Uppsala Slot


Uppsala Slot, bygget af Gustav Vasa i 1550'erne, inviterer dig ind i et historisk miljø, hvor mange konger og dronninger har gået deres gang. Her har du mulighed for at booke guidede ture blandt borgruinerne, den statelige nationale rigssal og alle dens tilstødende sale. Spændende for både store og små!


Ikke langt derfra ligger også det skønne hotel Clarion Hotel® Gillet, som giver dig det bedst mulige udgangspunkt for at opleve Uppsala og alle byens seværdigheder.


Breakfast-in-bed-clarion-hotel-gillet


Tag en tur med Lennakatten


Hvis du leder efter noget sjovt at lave med hele familien, kan vi varmt anbefale at tage en tur langs Uppsala – Lenna Jernväg. Denne museumsjernbane drives af den såkaldte Lennakatten, og her får du chancen for at køre med på en historisk rejse med damplokomotiver og vogne, der er smukt indrettet for at efterligne togene, der kørte i 1800-tallet. Efter en sjov dag på jernbanen er man mere end velkommen til at slå sig ned på en af Uppsalas fantastiske restauranter og nyde noget godt at spise og drikke.


Få ro i de rastløse ben i Pelle Svanslösparken


pelles lekplats uppsala Foto: Uppsala.se


Hvis I får et par dage med fint vejr under besøget i Uppsala, bør I selvfølgelig benytte lejligheden til at tilbringe noget tid udendørs. Et af højdepunkterne for børnene vil helt klart være Pelle Svanslösparken. Her har man på legesyg vis genskabt miljøerne fra bøgerne om Pelle Haleløs med mulighed for at lege på Pelles loft, i Måns’ skjul eller klatre i Gammel-Majas domkirketårn. Simpelthen en hyggelig park for både voksne og børn, der besøger Uppsala!