Medlemskab
Swimming spot in Copenhagen city.

Guide til spa- og badesteder i København: – En helt fantastisk by til en svømmetur

Danmark er kendt for sine lange sandstrande, men vidste du, at København er kåret som verdens bedste by at bade i? Byen har sandstrande, spaer og seje, offentlige badeanstalter og swimmingpools. De er helt klart et besøg værd. Foto: Astrid Maria Rasmussen, Visit Copenhagen

Man biking through Amager Strandpark in Copenhagen.
 • CNN har udpeget København til verdens allerbedste by at bade i.

 • Den danske hovedstad overgår faktisk velkendte kystbyer som Lissabon og Rio de Janeiro.

 • Og det er især Amager Strandpark, der skiller sig ud – den sandstrand, der kun ligger fem kilometer fra byens centrum.

 • "Med sine sandstrande er Danmark naturligvis et sommerparadis for mange turister. Men måske er der ikke så mange, der forbinder hovedstaden med svømning."

 • "Alligevel er København en helt fantastisk by at bade i. Byen er omgivet af vand og kanaler, og der er mange dejlige havnebade og strande i nærheden af København," siger Thea Damil fra VisitDenmark til Strawberry.

 • Foto: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

Her er de otte bedste badesteder i og omkring København

1. Amager Strandpark


Adresse: Amager Strand Promenaden 1


Københavns største sandstrand ligger kun fem kilometer fra centrum. Det er ren idyl i sig selv at leje en cykel og cykle ud til Amager Strandpark.


Spørg dit hotel, om de har cykler til udlejning. For eksempel kan gæster på Villa Copenhagen leje en lille grøn Villa-cykel for kun 150 kroner om dagen.


Ved Amager Strandpark er der skabt en stor kunstig ø ud for den gamle kystlinje, hvilket skaber en lagune. Om sommeren er der muligheder for vandsportsaktiviteter som windsurfing og kajaksejlads, og du finder også en café her.


2. Villa Copenhagen


Adresse: Centralpostbygningen, Tietgensgade 35-39


Et af hovedstadens nyeste og mest eksklusive hoteller er det centralt beliggende Villa Copenhagen. Selvom hotellet ligger i Københavns gamle posthovedkontor fra 1912, finder du masser af luksus inden i bygningen. Det bedste er måske på taget: en 25 meter lang swimmingpool, der er bæredygtigt opvarmet til mellem 28 og 30 grader. Her kan du også nyde en drink i poolbaren, en afslappende stund i saunaen og slappe af på solsengene. Et af byens nye hotspots.

3. AIRE Copenhagen


Adresse: Ny Carlsberg Vej 101


Denne spa ligger i det historiske og fredede Carlsberg Bryggeri fra 1881. Her kan du slappe af i en slags underjordisk, mørk hule, oplyst af stearinlys, og omgivelser inspireret af græske og romerske traditioner. Spaen har otte termiske bade, dvs. varme kilder, og du kan også bestille en række behandlinger. Du finder også AIRE i andre større byer som New York, Barcelona og London.


Du kan booke gennem Villa Copenhagen, som anbefaler at afslutte oplevelsen med en 30-minutters massage, et glas bobler og chokolade.


4. Kastrup Søbad


Adresse: Amager Strandvej 301


En offentligt badeanstalt med inspirerende arkitektur kendt som "Sneglen". Kastrup Søbad er udformet med en gangbro fra stranden, der fører til en cirkulær struktur med siddepladser omkring et havvandsbassin. Strukturen rejser sig gradvist og ender i en fem meter lang dykkerplatform. Om natten oplyses den af spotlights på trædækket, hvilket skaber en smuk lyseffekt i vandet. Kastrup Søbad er gratis at benytte og har omklædningsrum og brusere.


5. La Banchina


Adresse: Refshalevej 141


Det sted beviser, hvor seje danskerne er. Her finder du en restaurant, vinbar og sauna i ét. På La Banchina kan du spise alle dagens måltider med fokus på grøntsager og hvad havet kan give, og naturvine. Og du kan hoppe i vandet fra kajen udenfor eller bestille en tur i saunaen.


6. CopenHot


Adresse: Nordhavn


CopenHot kan du booke en sauna eller spabad med plads til op til otte personer. Her kan du dele et glas bobler og nyde havudsigten. Dette populære sted lå tidligere på Refshalevej, men er for nylig flyttet til Nordhavn.


7. Havnebadet Islands Brygge


Adresse: Islands Brygge 14


Havnebadet Islands Brygge er et friluftsbad midt i København, der tiltrækker både familier og vennegrupper. Det er et sommerparadis, som i de senere år er blevet et trendy mødested for både lokale og turister. Havnebadet Islands Brygge består af en badebro med et bassin i midten, et græsareal og spisesteder i nærheden. Oplev verdens bedste sommerdag!

Indoor pool at Nimat Spa in Copenhagen.
 • 8. Ni'mat Spa

  Adresse: Ellehammersvej 20

 • Vi tænker ofte på lufthavnshoteller som et sted, man bare sover. Men hvad med at afslutte weekenden i København af med endnu flere spabehandlinger og mere wellness?

 • Det er bestemt værd at afsætte noget tid på Clarion Hotel® Copenhagen Airport.

 • Hotellet har et partnerskab med Ni'mat Spa, som har en saltvandspool, et aromadampbad og seks behandlingsrum her.

 • Bare sørg for, at du ikke misser dit fly! Namaste!

Seneste indlæg