På lørdag d. 25 marts kl 20.30 – 21.30 er det Earth Hour som faktisk er verdens største miljømanifestation. Earth Hour er vokset fra en symbolhandling til en bevægelse, som engagerer millioner af mennesker, virksomheder og steder verden over. På vore hoteller arbejder vi aktivt med at forsøge at forbedre vor planets vilkår hver dag. Masser af små tiltag gør en forskel og sammen bliver det til store sager. Derfor giver vi dig her 10 håndgribelige tips til relativt små handlinger, som du kan gøre selv, for på sigt at skabe store forandringer.

Candle in hands

Det kan være svært at finde ud af hvilke råd man skal lytte til og finde vej i junglen af eksperthjælp. Nogen råd kan være urealistiske og måske umulige for en travl familiehverdag. Men visse er faktisk super enkle. For lad os være ærlige. Nogen gange handler det om uvidenhed og tja… Dovenskab. Vi har derfor samlet 10 enkle kneb, som er nemme at implementere for dig. Så er der ingen undskyldninger.

10 enkle handlinger, du kan gøre:

 1. Det er helt sikkert skønt med lange, varme bade. Men prøv at slukke vandet mens du putter shampoo i håret, børster dine tænder eller barberer dig. Det kan spare flere liter vand.
 2. Tag din oplader til mobilen og computeren ud af stikket, når de ikke bruges. De bruger fortsat strøm, selvom der ikke er et device i dem.
 3. Et tip er at undgå standbytilstand på dit tv og andet elektronik, de bruger strøm, selvom du måske tror, at enhederne er slukket. Køb i stedet for en strømafbryder, som har flere strømforsyninger og nemt kan slukke alt, med et tryk på en knap. Eksempelvisl kan du holde opladeren i stikkontakten, så længe du slukker for denne knap.
 4. Opdater dit køleskab og din fryser – Gamle køleskabe og frysere trækker ofte mere el end nye versioner. Hvis du er på ferie, kan du nemt se på regningen, hvor meget de rent faktisk bruger, når du ikke bruger anden elektricitet.
 5. Anskaf et termometer. Vi tilbereder ofte vores mad for længe, hvilket har flere uheldige konsekvenser, dels overtilberedt mad, men også et overforbrug af el. Med et madlavningstermometer bliver maden både bedre og endda billigere.
 6. Skaffa en termometer. Vi tillagar ofta vår mat för länge, vilket får flera tråkiga följder, dels
 7. Sætter du opvaskemaskinen i gang, på trods af den kun er halvt fyldt? Stop! Fyld maskinen helt op, inden du sætter den til.
 8. Det samme gælder vaskemaskinen. Tjek også din dosering af sæbe og skyllemiddel, så du ikke putter mere i end nødvendigt.
 9. Tag altid et indkøbsnet med dig, når du handler. Eller genbrug en plasticpose. Sørg for altid at have en i tasken. Ved at være forberedt på denne måde, sparer du både miljøet og pengepungen for unødige udgifter
 10. Husk at aflevere dine tomme dåser og flasker i pantautomaten. Tænk dig om en ekstra gang inden du smider disse ud i skraldespanden, de er trods alt også penge værd.
 11. Den fantastiska elcykel! En almindelig cykel eller dine to ben er naturligvis det medt miljømæssige alternativ -da får du også gratis motion. Men brug elcyklen de gange du ville have valgt bilen, for et mere miljø-smart valg.

Tænk på vores fantastiske planet og tag hånd om den hver dag.