Denne webside er designet til nyere browsers. For den bedste oplevelse, opgradér venligst til en senere version.

Bæredygtighed i alle led – for miljøet

Forurening, klimagasudslip og sløseri med naturressourcer er den store trussel mod planeten. Vi går gerne forrest og viser, at klimapåvirkningen sagtens kan mindskes, selv med en stor hoteldrift. Derfor er alle vores hoteller ISO 14001-certificerede.

Sustainability rating

Det er let at tale om grønne ambitioner, men at gøre en reel forskel kræver en klar plan og konkrete handlinger. Transparens er vigtig for os. Derfor introducerer vi nu vores egen bæredygtighedsvurdering, Sustainability Rating, på vores hjemmeside.

Bæredygtighedsvurderingen præsenteres på en 10-trins skala og er en oversigt over, hvordan hvert hotel arbejder for at blive bedre inden for specifikke bæredygtighedsområder. Forbruget inden for hvert område måles individuelt for det respektive hotel. En gang om ugen opsummeres resultaterne som en vurdering, der kan ses på hotellets hjemmeside. Forbruget måles på en måde, der gør det muligt at sammenligne med alle hoteller i Strawberry.

Præstationsindikatorer

Nedenstående områder har den største klimapåvirkning inden for hoteldriften. Derfor har vi valgt at arbejde med at reducere netop disse.

Energiforbrug
Brug af kemiske stoffer
Vandforbrug
Affald og madspild
Tekstilvask
CO2-udledninger

Sådan fungerer det

Hvert hotel laver en prognose over det forventede forbrug, baseret på den estimerede belægning. De faktiske forbrugsdata indsamles dagligt fra leverandører, såsom el-udbyder og vaskeriet, og dette registreres i et centralt system, der genererer en vurdering for hvert hotel. Systemet er transparent internt, så hoteller, der stadig har lidt vej endnu på deres bæredygtighedsrejse, kan lære af hoteller, der klarer sig bedre.

Vejen frem

At offentliggøre bæredygtighedsvurderingen er et vigtigt første skridt. Det giver vores gæster mulighed for at træffe bæredygtige beslutninger, når de skal vælge hotel, og dermed drive forandringen fremad. Med hjælp fra vores dedikerede centrale team, alle hoteller og ikke mindst offentligheden, fortsætter vi med at udvikle vores metoder. Gæster kan allerede i dag give feedback og forslag til forbedringer i forbindelse med deres hotelophold.

Energi

Alle hoteller skal drives af fornybar energi.

Olie, kul og naturgas udgør 75% af verdens energiforbrug. Det forårsager store klimapåvirkninger. Derfor har vi følgende målsætning: alle hoteller skal være drevet af vedvarende energi inden 2024.

Siden 2007 har vi købt ”fornybar-garantier” fra Ishavskraft i Norge. Når det har været muligt, har vi skiftet til fornybare energikilder. Flere hoteller har allerede investeret i jordvarme og solenergi.

Kemikalier

Et minimum af farlige kemikalier

Alle de kemikalier, vi anvender, er klassificeret i rød, gul og grøn, alt afhængigt af hvordan de påvirker mennesker, dyr og miljø. Hotellerne arbejder hele tiden på at mindske brugen af de farlige røde og gule kemikalier. Samtidig finder vi sammen med leverandører hele tiden frem til mere miljøvenlige produkter og metoder

For at nå målet kontrollerer vi den daglige brug af kemikalier på alle hoteller. I Skandinavien har flere hoteller indført ultrarent vand og ozonvand i stedet for kemiske rengøringsmidler. Det giver en sikrere arbejdshverdag og et renere miljø, og det fungerer faktisk så godt, at vi påtænker at implementere dette på alle vores hoteller!

På billedet: Housekeeping på Quality Hotel™ Friends i Solna

Vand

Ny teknik mindsker vandforbruget

For en stor del af verdens befolkning er rent vand en ønskedrøm. I Norden har vi ikke den samme problemstilling, da der er masser af rent vand, men det betyder ikke, at vi ikke skal engagere os i spørgsmålet.

Hvorfor er det et vigtigt emne? Mens rent vand globalt set er en mangelvare, vil vi her i Norden reducere vandforbruget for at mindske behovet for energi til opvarmning og for at mindske behovet for kemikalier til vandrensning.

Hvad gør vi? Vi fortsætter arbejdet med at tilbyde vandbesparende brusebade og vandhaner for at mindske forbruget mest muligt. Hotellerne arbejder også med at kontrollere rutiner for vandforbrug i de forskellige afdelinger.

Vil du vide mere?

WeCare er vores sociale ansvarlighedsarbejde

Vil du vide mere om, hvilke andre områder der satses stort på inden for Strawberry? Klik på knappen, og så kommer du tilbage til startsiden!

Til startsiden for WeCare
3.2.11.002 22
Bookingkode

Har du en bookingkode? Tilføj den for at se ledige værelser. Log ind for at booke med firmaaftale, bonuspoint eller for at se medlemspriser. Log ind.

Gem

Bookingkode skal angives

Vælg værelse

værelse Slet værelse

Tilføj værelse
Bookingkode

Din bookingkode er tilføjet.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.