MedlemskabMine bookingerKundeservice

Göteborg: Nordeuropas Silicon Valley

Karlatornet er fyldt med innovation og ny teknologi, og det tårner sig 245 meter over jorden i Göteborg. Det er et af de nyeste hoteller inden for Strawberry i byen, som hurtigt er ved at blive kendt som Nordeuropas Silicon Valley.

 • Det er ikke tilfældigt, at Clarion Hotel® Karlatornet har set dagens lys i hovedstaden på Sveriges vestkyst.

 • Den ikoniske struktur er ikke kun en ingeniørmæssig bedrift, men er også den højeste bygning i Nordeuropa.

 • "Göteborg har en klar ambition om at blive et teknologisk fyrtårn. Byen stiler efter at etablere sig som Nordeuropas Silicon Valley."

 • "Bare det at have så høje ambitioner er meget spændende,” siger Kari Anna Fiskvik, CTO hos Strawberry.

 • Hun finder det spændende at se byen gennemgå en så hurtig udvikling. Der er en masse af skabelse, forandring og konstruktion.

Når vi ser tilbage 20-30 år fra nu, vil vi vide, at dette var en tid, hvor byen tog et standpunkt. Da Göteborg skabte og formede historien i stedet for bare at lade den ske. Det er enormt motiverende. Jeg er klar over, at ikke alle byer kan sætte så ambitiøse mål, men det er dejligt, at Göteborg gør det,” siger Kari Anna.

Strawberry selv er involveret i flere af byens store udviklingsprojekter. Det mest kendte af disse er hotel- og lejlighedskomplekset Clarion Hotel® Karlatornet - som bliver den højeste bygning i Nordeuropa med sine 245 meter og 73 etager. Hver etage er forskudt med 60 centimeter, hvilket skaber en "talje", der roterer en kvart omdrejning, hvilket giver bygningen et nyt og spændende arkitektonisk udseende. Hotellet er planlagt til at stå færdigt i 2024.

 • Göteborg - forretning og fornøjelse

  Madelene Näslund, projektleder for teknologi hos Business Region Göteborg, mener, at der er flere grunde til, at den svenske storby er blevet en attraktiv destination for arbejde, teknologi og inspiration:

 • "En af Göteborgs store fordele er, at du kan finde så meget spænding lige i byens centrum, med stort set alt inden for gåafstand."

 • "Du har Göteborgs nærhed til naturen, med uberørt vildmark og en travl bymidte, for ikke at nævne en smuk skærgård. Alt dette gør byen til et fantastisk sted," tilføjer hun:

 • "Du får nemt en god blanding af forretning og fornøjelse."

 • Madelene har en passion for teknologi og arbejder for at skabe de bedste betingelser for teknologivirksomheder i deres opstarts- og skaleringsfaser i Göteborg.

 • Hun er mere end enig i, at Göteborg skiller sig ud som en tech-by i forhold til mange andre storbyer.

 • "Sveriges innovationsmotor er stavet 'Göteborg'. Byen har det højeste antal ingeniører pr. indbygger i Sverige og er en international leder inden for F&U og testfællesskaber for de grønne overgange."

 • "Göteborg er også verdens førende inden for områder som mobilitet og biovidenskab. Alt dette er et stort trækplaster," siger Madelene og tilføjer:

 • "Vi har også verdens førende universitets inkubatorer og videnskabsparker samt banebrydende globale virksomheder, der understøtter udviklingen af et stærkt start-up fællesskab."

 • At vælge Göteborg som tech-destination betyder også, at man kan rejse med god samvittighed. Især hvis din arbejdsplads er bekymret for miljø og bæredygtighed.

 • Faktisk er byen blevet udnævnt til verdens mest bæredygtige rejsemål af Global Destination Sustainability Index 2022.

Her er tre gode hoteller til din forretningsrejse

Uanset om du er på forretningsrejse, søger kreativ inspiration eller arbejder et sted med fokus på bæredygtighed, er Göteborg byen at besøge – en by, der også kan prale af en spændende madscene, pulserende natteliv og en lang række muligheder for co-working, mødelokaler og konferencer.

Clarion Hotel® Post – for dig, der ønsker en central beliggenhed med nem adgang til byen. Hotellet har tagterrasse, swimmingpool, fitnesscenter, lækker frokost hos Norda samt nordiske råvarer med et japansk twist til aftensmad på VRÅ. Hotellet tilbyder både små og store mødelokaler.

Clarion Hotel® Pier ligger lidt uden for centrum på Lindholmen. Her har du alt på ét sted til møder, konferencer og kongresser. Hotellet har fleksible lokaler og kreative løsninger til forretningssamlinger. Den bedste del? Restaurant Fei – en kinesisk madoplevelse som ingen anden. Det er usandsynligt, at du finder en mere autentisk kinesisk à la carte-restaurant, med så fantastisk en udsigt.

Clarion Hotel® Draken åbner dørene den 1. oktober 2023. Det vil være et unikt hotel spredt over 34 etager, med to restauranter, fire barer, konferencelokaler, en spa, tagterrasse, screeninglokale, biograf, suiter og 474 værelser. Et ærværdigt og simpelthen fantastisk sted til din næste forretningsrejse.

Hvis du eller dine kolleger er interesseret i teknologi, skal du sørge for at tjekke Göteborgs teknologiske kalender ud. Den er fyldt med TechMeetups, workshops, seminarer og en række happenings samt større begivenheder som Go West og Gbg Tech Week.

Seneste indlæg