Finland er så meget mere end Nokia, saunaer og Mummitrolde. Vild og smuk natur, gæstfrie mennesker og unikke madoplevelser er bare noget af det, du kan opleve i Finland. Hvorfor besøge landet, spørger du? Her får du 10 grunde.

Skyline of Helsinki

Verden åbner for turister igen, og vi kan endelig besøge de steder, vi har ventet på i over et år. Men husk alligevel, at mange lande stadig har flere indrejserestriktioner, så vi anbefaler alle rejsende at holde sig opdateret om udviklingen og læse retningslinjerne grundigt inden du rejser til din destination.

1. Eksotisk naturlandskab

Finlands tusindvis af søer er omgivet af flotte, skovdækkede bakker og dale. Her er der uberørt og eksotisk natur, snedækkede fjelde og træer samt flot nordlys! Besøg Finlands største sø Saimaa som ligger i det charmerende sødistrikt. Allemandsretten i Finland giver dig lov til at slå dit telt op overalt, så længe du ikke forstyrrer mennesker og natur.

Lakeland in Finland Foto: Juko Kuva/Visit Finland.

Finland: Camping under Northern Lights*Måske får du oplevet nordlyset mens du besøger Saimaa? Foto: Mikko Nikkinnen/Business Finland.

2. Flot arkitektur

Arkitekturen i Finland har en dyb forankring i naturen. Den finske arkitekt Alvar Aalto har med enkle linjer, former, funktion og brug af naturmaterialer skabt imponerende og flotte bygningsværker som næsten tager pusten fra en. Helsinki, Finland: Finlandia HallFinlandia Hall i Helsinki.

3. Mennesker med et varmt hjerte

Finner elsker deres land og er stolte af den finske natur og kultur. De møder dig med åbenhed, varme og gæstfrihed, og de introducerer dig hurtigt til deres levevis.

Clarion Hotel Aviapolis, Helsinki, Finland - Couple in bar_16_9

4. Flotte nationalparker

Oplev Finlands flotte nationalparker med bølgende elvedale, flotte søer, skove, fjelde og et fantastisk dyreliv. Her kan du se kongeørne, ryper og rener. Besøg Oulanka nationalpark eller Nuuksio nationalpark, et perfekt valg for dig som vil opleve dyreliv og vildmark.

5. Hovedstaden Helsinki

Hovedstaden byder på kulinariske oplevelser, gode shoppingmuligheder, flot kunst- og kulturhistorie og enestående arkitektur. Dejlig afslapning, aktiviteter for store og små eller et pulserende natteliv? Tag på weekendtur til trendy Helsinki – 4 tips til rejsen.

Helsinki, Finland: Cathedral

Helsinki, Finland - City tram_16_9

6. Skiløb i puddersne

Glad for stå på ski? Kig ud over det flotte landskab mens du står på ski i puddersne ned over et af Finlands mange eventyrlige fjelde. Kittilä i Lappland byder på rigtig gode skimuligheder. Her kan du besøge skianlægget Ylvas eller Levi som byder på både flot natur og sjov og underholdning.

7. Et mekka for shoppingentusiaster

Finlands mange charmerende butikker og store shoppingcentre byder på ikoniske, eksklusive og rimelige tekstiler, juveler, møbler og meget mere. Stockmann Department Store i Helsinki er Nordens største indkøbscenter med mere end 50 000 kvadratmeter fordelt på ti etager, med andre ord et mekka for shoppingentusiaster og altid et besøg værd!

Helsinki, Finland: Stockmann Department storeVarehuset Stockmanns ligger i den kjente shoppinggaten Aleksandersgaten i Helsinki.

8. Unikke madoplevelser

Besøg Finlands mange restauranter og spisesteder, og nyd herlige delikatesser fra finsk natur som kantarelsuppe, lækker blåbærtærte eller velsmagende laks. For dig som søger en unik madoplevelse, autentisk finsk mad, dejlige smage og vilde urter, er Restaurant Juuri i Helsinki absolut et must!

9. Finsk sauna

Sauna skal selvfølgelig være med på listen. Finsk sauna er en vigtig del af den finske kultur, og den benyttes både til afslapning og sundhed, men den er også et mødested for forretninger og festlige sammenkomster. Hvad med sauna i 40 meters højde? Pariserhjulet Skywheel på Salutorget i Helsinki har en egen saunavogn som giver dig udsigt over Helsinki og sjøen.

Helsinki: Skywheel sauna Foto: Skywheel Helsinki.

Sauna at Quality Hotel Alexandra

10. Øhopping og strandliv

Øhopping mellem de flotte små øer, badning på de kridhvide strande eller afslapning på klipperne? Udenfor Helsinki kan du øhoppe fra Lonna til Vallisaari og Suomenlinna. Finland byder på alt hvad du kan ønske dig af oplevelser!


Har du lyst til at besøge Finland? Vi har et stort udvalg af hoteller i Helsinki. Herunder kan du se et udvalg.

Hotel Kämp

Hotel Kämp tilbyder et majestætisk ophold i hjertet af Helsinki, og er byens førende luksushotel. Det smukke, klassiske design, gourmet-udvalget og de moderne, men alligevel traditionsrige, spafaciliteter gør dette hotel til en turistattraktion i sig selv.

main-facade-1-hotel-kamp_16_9

Clarion Hotel® Aviapolis

Clarion Hotel® Aviapolis ligger kun to kilometer fra Helsinki-Vantaa Airport. Det er et perfekt mødested med stilfuldt design, varm og luksuriøs atmosfære, sauna og fantastisk mad.

Clarion Hotel Aviapolis - Facade_16_9

Clarion Hotel® Helsinki

Clarion Hotel® Helsinki er et urbant hotel som er kendt for sin gode beliggenhed i forhold til byens faciliteter, sin flotte stil og sit unikke mødested på hotellets tagterrasse med pool og sauna, Sky Bar med udsigt over byen samt gourmetmad fra restauranten The Social Bar & Bistro.

clarion-hotel-helsinki-city-facade-from-the-air-.jpg

Clarion Hotel Helsinki, Finland - Lobby_16_9

Clarion Hotel Helsinki, Finland - Swimming pool_original

GLO Hotel Art

Er du en Art Nouveau-fan? GLO Hotel Art blev bygget i 1903, og er en ægte Art Nouveau-perle midt blandt Helsinkis ellers moderne, nordiske design. Nyd slotsfølelsen, og fordyb dig i komforten og den fantastiske service, du tilbydes hos GLO Hotel Art.

main-1-hotel-glo-art_original

GLO Hotel Kluuvi

GLO Hotel Kluuvi er stedet for dig, der elsker konceptet med at dele mad! Check ind i et af de stilfulde værelser, inden du hopper ned til The TRAY med en ven eller ni for at dele en fantastisk runde street food. Her går man aldrig sulten fra bordet!

reception-glo-hotel-kluuvi

GLO Hotel Sello

Leder du efter et ophold lidt uden for bykernen, nærmere bestemt Espoo, er GLO Hotel Sello for dig. Her er beviset for, at man ikke behøver bo midt i byen for at nyde opholdet- GLO Hotel Sello tilbyder grillede specialiteter året rundt, og er det perfekte sted for at afholde forretningsarrangementer eller weekendture med familien.

room-glo-hotel-sello

Hotel Fabian

Leder du efter et nyt hjem i Helsinki? Hotel Fabian tilbyder den hyggelige hjemmefølelse, som får du til at synke ned i sofaen, og får dig til at ønske at blive her for altid. Med 50 smukke værelser og behagelige fællesarealer, får du lyst til at blive venner med dine naboer og skabe minder i dette boutiquehotel - helt til du kommer tilbage igen.

exterior-1-hotel-fabian_original

Hotel F6

Hotel F6 ligger centralt med umiddelbar adgang til shoppinggader og kultur, og hotellet er populært i kraft af det flotte design, en luksuriøs stil, den sammensatte kultur samt en sund og lækker morgenmad fra det finske køkken.

Inner entrance Hotel F6_16_9

Hotel Haven

Boutiquehotellet Hotel Haven ligger centralt ved Sydhavnen med kun nogle minutter til fods til de bedste barer, restauranter og seværdigheder i Helsinki. Havudsigt? Oh yes!

Hotel Haven in Helsinki, Finland - Bar Haven_16_9

Hotel St. George

Hotel St. George tager velvære til et helt nyt niveau med stærk fokus på afslapning og sundhedsfremmende traditioner. Nyd en dag på spa, eller beundr de over 400 kunstinstallationer langs væggene på hotellet - gør det, der bringer mest zen til din sjæl.

Hotel St. George in Helsinki, Finland - Spa pool_original

Klaus K

Klaus K er et helt eventyr i sig selv. Inspireret af Finlands nationalepos, Kalevala, og med elementer af flere folkefortællinger og finsk mytologi, tager dette hotel dig med på en dyb tur ind i finsk historie og kultur.

Klaus K in Helsinki, Finland - Lounge_16_9

Lilla Roberts

Elegance, luksus og et stort skvæt varme - alt mikset sammen gennem Art Deco-stilen. Lilla Roberts er skabt for den kunstnysgerrige byvandrer, som gerne tilføjer lidt klassisk stil og luksus til rejsen. Mode og finsk madmagi er stikordene, som dette unikke koncepthotel er bygget på.

lobby-1-lilla-roberts_16_9


Se en liste over alle vores hoteller i Helsinki.