Det er nemt at overse Finlands hovedstad som destination, når man planlægger en weekendtur sammen med familien eller vennerne. For hvad kan man egentlig lave i Helsinki? Spændende shopping, sauna, tagpool og flot arkitektur er blot nogle af mulighederne i storbyen. Her giver vi dig 5 gode grunde til, at du bør besøge Helsinki.

Aleksanterinkatu i Helsinki
Aleksanterinkatu: Den kendte shoppinggade i Helsinki byder på flere designer- og kædebutikker. Foto: Helsinki Marketing

Helsinki er en lille, flot og eksotisk by, hvor du kan opleve de fleste attraktioner til fods. Hop på sporvognslinjerne 2 eller 3, bedre kendt som turistlinjerne, og tag på din egen sightseeingtur rundt i storbyen uden at få trætte fødder.


Nemt at komme rundt: Den kollektive transport i byen er brugervenlig, billig og fragter dig omkring i nærmest hele byen. Vi anbefaler, at du køber et Citypass i mobilappen til HSL, hvor du kan rejse ubegrænset med sporvogn, bus, S-tog og færge i 48 timer for 13,50€ eller i 24 timer for 9,00€. Hvis du har tænkt dig at opleve så mange af Helsinkis attraktioner som muligt i løbet af ferien, kan det svare sig at investere i Helsinki Card, hvor du også får gratis adgang til museer og seværdigheder i området.


1. Sauna, pool og cocktails på toppen af byen


POOL PÅ TAGET: Hop i det opvarmede bassin med udsigt over byen på Clarion Hotel Helsinki.


Hvordan lyder det med morgenbad med udsigt over byen? Øverst på Clarion Hotel® Helsinki og 78 meter over bakken finder du nemlig en pool, som er opvarmet hele året rundt. Fra poolen ser du ikke blot hele byen, men også ned gennem bygningen. Gulvet på yderkanten af poolen er nemlig lavet af glas. Tør du tage springet? Efter svømmeturen på byens tag kan du svede ud i saunaerne, hvor du også får en herlig udsigt over Helsinki. Rund aftenen af i hotellets Sky Room med DJ, friske cocktails og en herlig stemning.


WINE AND DINE: Spis middag på The Social Bar & Bistro.


UDSIGT OVER BYEN: Cocktails, musik, stemning OG udsigt? Ja – du må bare besøge Sky Room.


TAGTERRASSE: Se solnedgangen fra tagterrassen på Clarion Hotel Helsinki.


2. Den bedste shopping i Helsinki


Shop i gaderne, i indkøbscentre eller i outlets. Her fra Marimekkos designoutlet. Foto: Jussi Hellsten


Er du vild med at shoppe, skal du nok få stillet din lyst i Helsinki. Byen har flere indkøbscentre, butikker og markeder, som kan tilfredsstille ethvert shoppingbehov. Aleksanterinkatu og Esplanadis betragtes almindeligvis som de bedste shoppinggader, hvor du finder designer- og kædebutikker som Zara, H&M, Samsøe & Samsøe, Tiger of Sweden og Mango.


For den shoppingglade: Hvis du skal på shopping som det første, bør du besøge varemagasinet Stockmanns. Vælg og vrag mellem 120 butikker, der er fordelt på 6 etager. Ved fremvisning af pas kan du hente et turist-rabatkort fra Visitor Service, som giver dig 10% rabat på de varer (dog ikke udsalgsvarer), du køber i centeret i løbet af dagen.


For den designinteresserede: I designdistriktet, som ligger midt i centrum af Helsinki, finder du alt fra design- og antikvitetsbutikker til tøjbutikker, museer, kunstgallerier og restauranter. Er du vild med design, er områderne Punavuori, Kaartinkaupunki, Kamppi og Ullanlinna nogle af de steder, du ikke må gå glip af. Her finder du både mindre kendte designvarer og etablerede mærker som Marimekko og Iittala. Desuden er det nærmest obligatorisk at købe souvenirs med Mumitroldene i Helsinki.


3. Oplev den unikke og flotte arkitektur i Helsinki


HELSINKI-KATEDRALEN. Foto: Stephanie Owusu/Strawberry


Senatstorget og Helsinki-katedralen: Den kendte Helsinki-katedral troner højt på Senatstorget/Senaatinori. Fun fact: Senatstorget og katedralen har været med i flere Hollywood-film hvor de har spillet rollen som den russisk by Skt. Petersborg. Tag turen til Kamppi-kappellet og glem endelig ikke kameraet. Det arkitektoniske mesterværk har en unik, bøjet og blød form lavet af træ.


Temppeliaukio – “Rock Church”: Den halvt underjordiske kirke er hugget ud af et fjeld og er en af Helsinkis største turistattraktioner. Indvendigt finder du et overdådigt, moderne interiør med et loft af kobbertråd. Du bliver bare nødt til at se det med egne øjne. Vær opmærksom på, at Tempelplassens kirke har skiftende åbningstider, så tjek tiderne på forhånd.


Löyly: Dette er en sauna i moderne design, som ligger på kajen med udsigt over havet. Den finske saunaoplevelse hos Löyly fuldendes med et bad i havet, uanset årstid, og bagefter venter der lækker mad og drikke i restauranten. Pak badetøjet og vær med.


ROCK CHURCH: Tempelplassens kirke har 180 vertikale vinduesruder, som lukker sollyset ind og giver en både let og luftig stemning. Foto: Helsinki Marketing


LÖYLY: Tre separate saunarum, som tilsammen har plads til 600 personer. Foto: Pekka Keranen


KAMPPI KAPELL: Tag en pause fra Helsinkis travle bycentrum og slap af i dette unikke kapel. Foto: Stephanie Owusu/Strawberry


4. Tag en drink på pub-sporvognsbanen SpåraKOFF


Søger du et særligt twist på transporten, kan vi varmt anbefale en tur på den historiske pub-sporbane SpåraKOFF. Om sommeren kører sporbanen forbi byens største seværdigheder med bartendere, turister og lokale ombord. Nyd en drink og udsigten over Helsinki!


5.Tag på karaokebar


Hvis du googler "karaoke Helsinki" får du 3,85 millioner resultater på 0,45 sekunder. Så ja, finnerne er glade for mere end bare saunaer. Flere af barerne har åbent til langt ud på natten, og har et stort udvalg af engelske og finske sange (hvis du tør).


Wallis Karaoke Bar in HelsinkiWallis Karaoke Bar i Helsinki.


Læs mere: 10 gode karaokebarer i Helsinki.
Her bor du i Helsinki


I 2019 bød vi 10 nye hoteller i Helsinki velkommen til samlingen. Du finder alle vores hoteller i Finland her.


Living Room på Clarion Hotel® Helsinki, Foto: Stephanie Owusu/Strawberry


Tæt på centrum: Clarion Hotel® Helsinki er et flot og moderne hotel, som er helt nyt fra 2016. Hotellet har relaxafdeling med sauna, pool på tagterrassen, træningsrum og restaurant The Social Bar & Bistro. Sky Room ligger på toppen af hotellet og er et populært mødested for både hotelgæster og lokale.


Tæt på lufthavnen: Har du derimod lyst til at bo tæt på lufthavnen, ligger Clarion Hotel® Aviapolis i den nye bydel Aviapolis, knap 2 kilometer fra Helsinki-Vantaa Airport. Også dette hotel er helt nyt fra 2016, og det byder bl.a. på restaurant The Social Bar & Bistro samt relaxafdeling, naturligvis med sauna.


Bo eksklusivt på boutiquehotel: Hvis du er ude efter eksklusivitet, boutique og design, finder du Hotel F6 lige ved den kendte Esplanadpark. Hotellet har 66 unikt designede værelser med de herligste senge, og om morgenen tilberedes morgenmaden lige foran dig i det åbne køkken.


CLARION HOTEL® AVIAPOLIS: Hotellet tæt på lufthavnen har 258 flotte værelser. Hvad med at booke juniorsuiten på billedet?


CLARION HOTEL® HELSINKI: 16 etager med oplevelser med Helsinkis centrum, butikker og forlystelser i nærheden.


F6, HelsinkiHOTEL F6: Boutiquehotellet F6 har lækre hotelværelser, men også en kendt bar opkaldt etter hotellets egen bostonterrier, Runar.


Er du klar til at booke din næste Helsinki-weekend? Se alle vores hoteller i den finske hovedstad.
Læs mere


Populære vegetarrestauranter i Helsinki


Træn med os – her er vores bedste hoteller til træningsrejser