Göteborg byder på en masse store og små events som er en omvej værd. Vi gennemgår nogle af de største arrangementer i Göteborg 2019.

Surroundings at Way Out West festival. Photo: Peter Kvarnstöm/Göteborg&co
Way Out West festival at Slottsskogen, Gothenburg. Photo: Peter Kvarnstöm/Göteborg&co

Kultur

Göteborg Film Festival, 24. januar – 3. februar 2020

Årets filmfestival har allerede været afholdt, men skriv datoen ned for næste år!

Göteborg Film Festival(eng) er Nordens største filmfestival, og de viser hundredvis af forskellige film fra hele verden. Den årlige festival byder også på forelæsninger, koncerter, workshops og andre aktiviteter. Medlemskab hos Göteborg Film Festival giver også mulighed for at købe billetter før alle andre plus adgang til forpremiere og sjove events. Bemærk at du både skal have en filmbillet og et festivalspas, alternativt et medlemskort, for at kunne se festivalens film.

Göteborg Film Festival - DrakenGöteborg Film Festival-event hos biograf Draken – væg-til-væg med det nye Clarion Hotel® Draken som står færdigt i år 2022. Foto: Göteborg Film Festival

Videnskabsfestivalen, 1. april – 12. april

Hvert år afholdes den Internationale Videnskabsfestival i Göteborg. Festivalprogrammet består af flere aktiviteter i de centrale dele af byen. Du kan nemt få adgang til samtlige pladser, book ophold i det centrale Göteborg gennem os. Festivalen har været afholdt hvert år siden 1997, og den er meget populær blandt børn, unge og voksne samt lærere og elever.

Vetenskapsfestivalen, Göteborg. Foto: Niklas BernstoneVidenskabsfestivalen. Foto: Niklas Bernstone

Andre populære kulturarrangementer:

 • Lisebergs havedage, 9. maj – 12. maj, Liseberg
 • West Pride, 12. juni – 16. juni
 • Göteborg Culture Festival, 6. august – 11. august
 • Rumugen, 14. september – 22. september
 • Bogmessen, 26. september – 29. september, svensk messe
 • Halloween på Liseberg, fra oktober til november, Liseberg
 • Julebyen Göteborg, fra november til januar, hele byen og ikke mindst Liseberg
 • Öl- och Whiskymässa, 12. april – 13. april, svensk messe

Musik

P3 Guld

Årets filmfestival har allerede været afholdt, men husk gallaen til næste år! P3 Guld er en tilbagevendende galla hvor radiokanalen P3 uddeler fine priser til svenske artister og musikgrupper. Siden 2004 er den underholdende galla blevet afholdt i Partille lige udenfor Göteborgs centrum. Du kan købe billetter på deres hjemmeside og booke ophold centralt i Göteborg gennem os.

Summerburst, 7. juni – 8. juni, Ullevi

Ottende gang er lykkens gang! Summerburst(eng) indtager Ullevi i begyndelsen af juni. Dans til musik fra artister som Alesso, Tiësto, Will Sparks og mange flere. Festivalen fokuserer på EDM, electronic dance music, og tilbyder koncerter med verdensartister og DJ’s fra alle mulige lande.

Summerburst, Göteborg. Foto: Jorma Valkonen/Göteborg&coSummerburst på Ullevi, Göteborg. Foto: Jorma Valkonen/Göteborg&co

Metallica, 9. juli, Ullevi

Selvfølgelig skal du være klar når et af verdens største bands kommer på besøg. Et godt råd er at booke ophold i Göteborg tidligt, specielt hvis du vil bo centralt og tæt på arenaen.

Way Out West, 8. august – 10. august, Slottskogen

I tre fantastiske dage byder Göteborg på dans og musik i Slottsskogen. Tusindvis af besøgende kommer til vestkysten for at lytte til deres yndlingsbands, danse til nogle af verdens største stjerner og nyde den magiske atmosfære som festivalen altid skaber. I år spiller blandt andet stjernerne Cardi B, James Blake og den svenske favorit Seinabo Sey. Dette er en festival som har mere end bare fest og musik. Way Out West(eng) byder også på filmpremierer og interessante forelæsninger. Vil du fortsætte festen til de tidlige morgentimer? Når festivalsområdet lukker, begynder Stay Out West et klubprogram hvor forskellige artister optræder på de forskellige klubber på Göteborgs klubscene. Stay Out West indgår i festivalbilletten til Way Out West.

Foodtrucks på Way Out West, Peter Kvarnstöm/Göteborg&coFoodtrucks på Way Out West. Foto: Peter Kvarnström/Göteborg&co

Psst ... se også European Choir Games den 3. august – 10. august på Partille Arena.

Sport

Göteborgsvarvet, 18. maj

Verdens største halvmarathon (beregnet ud fra antal deltagere) begynder i Slottsskogen. Siden begyndelsen af 1980, hvor 1.800 deltog, er forårsfesten vokset enormt. Hvis du undrer dig over, hvad der sker i Göteborg i midten af maj, er der kun et svar. Göteborgsvarvet begynder i Slottsskogen, fortsætter til Älvsborgsbron, Lindholmen, Gustav Adolfs torg og Götaplatsen inden vejen igen vender tilbage til Slottsskogen. Tilmeld dig til Göteborgsvarvet, og book ophold i Göteborg tidligt, siden 2012 har mere end 60.000 løbere tilmeldt sig løbet hvert år.

people-göteborgsvarvet-goteborgco-niklas-bernstoneDeltagere i Göteborgsvarvet. Foto: Niklas Bernstone/Göteborg&co

Gothia Cup, 15. juli – 21. juli

Gothia Cup er verdens største fodboldturnering for unge. Hvert år samles tusindvis af unge for at spille mod hinanden. Åbningsceremonien holdes i Nya Ullevi, og de afsluttende finaler spilles i Heden, Gamla Ullevi og SKF-arena. En fodboldfest som er yderst populær blandt store og små.

Vinnarna av Gothia Cup firarVindere af Gothia Cup. Foto: Gothia Cup

Andre idrætsarrangementer i Göteborg

 • Scandinavian Invitation (før dette Nordea Masters), 22. august – 25. august, Hills Golf & Sports Club
 • Gothenburg Horse Show med Eurohorse, 3. april – 7. april, Scandinavium
 • Partille Cup, 1. juli – 7. juli, Heden og andre sportspladser i Göteborg

Flere sjove ting i Göteborg: