Medlemskab
Ekspedisjonshallen from above at the hotel Sommerro in Oslo, Norway.

Sommerro – hotellet, du aldrig ønsker at forlade

Sommerro i Oslo er et hotel, du tjekker ind på – og aldrig har lyst til at forlade. Kom indenfor i en luksusverden, der er som taget ud af Den store Gatsby. Her er alt, hvad du har brug for til at flygte fra hverdagen.

 • "Welcome, what can I do for you?", lyder en stemme i det øjeblik, vi træder ind gennem to store skydeglasdøre.

 • Stemmen tilhører en herre, der kommer mod os, iført beige blazer, runde briller, et gult silketørklæde om halsen og et bredt smil. Varme.

 • Manden – Ruby fra Brasilien, der med glæde taler både italiensk og portugisisk med gæsterne– står klar ved indgangen.

 • Bag ham fører en monumental trappe op til hotellets 231 værelser og suiter, og over os hænger en kæmpe lampe, som giver os et første glimt af Sommerros luksuriøse art deco-stil. Lys.

 • Et velklædt par går forbi os ind i Ekspedisjonshallen. Lyden af glas, der klirrer, bestik på frokosttallerkener, snakken og funky jazzmusik kan høres, inden døren åbnes. Kraft.

 • "The reception is this way ... come, come!"

 • Vi møder hoteldirektør Karoline Bernander Silseth og guest relation manager Dominic Gorham. Vores mål er at afdække hemmeligheden bag Sommerros magi, som alle i den norske hovedstad taler om.

Sommerros DNA

Sommerro slog dørene op for første gang i efteråret 2022 i bydelen Frogner. Bygningen husede oprindeligt hovedkontoret for Oslo Lysverker, byens kommunale elselskab. Ordene lys, kraft, varme er stadig ridset ind i facaden udenfor. Ordene, som er over 100 år gamle, er nu blevet kernen i hotellets DNA.


Energi kan som bekendt aldrig opstå af sig selv. Ej heller forsvinde. Det omdannes ganske enkelt fra én form til en anden. Det er det samme indtryk, man får på Sommerro, når man bevæger sig fra den ene attraktion til den anden.


"Lys, kraft og varme er grundstenen for os i måden, vi har opbygget hele konceptet omkring Sommerro på – både i form af interiøret og hos de mennesker, der arbejder her," siger Karoline.


Det er ikke første gang, Strawberry har bragt historiske bygninger til live. I Göteborg ligger Clarion Hotel® Post i byens gamle postterminal. Det nyåbnede Clarion Hotel® Draken har bevaret den oprindelige bygning fra biografen Draken. I København har det luksuriøse Villa Copenhagen bibeholdt de høje lofter, hvælvingerne og de store vinduer i det, der engang var hovedstadens gamle centralpostbygning.

Et dybt indblik i historien

"For os, der arbejder med koncepter, er det en gave at få lov til at bygge videre på disse ærværdige bygninger, der har så meget unik historie. Så det handlede naturligvis om at dykke dybt ned i historien og finde ud af, hvad vi ønskede at føre videre med Sommerro," siger Karoline.


Den gave, hoteldirektøren henviser til, byder også på vægmalerier af den kendte norske maler og billedhugger Per Krohg. Gæsterne kan opleve både vægmaleriet i Ekspedisjonshallen, loftsdekorationerne i Krohgsalen og mosaikkerne i Vestkantbadet.


Dominic nikker begejstret:


"Vi har arvet en bygning, der tilhørte byen, med en lang og stærk tilknytning til Oslo. Vi har derfor et ansvar for at bevare og værne om bygningen og dens historie. Og vi har virkelig bragt den tilbage til live – tilbage til dens fulde pragt," siger Dominic med et grin, inden han tilføjer:


"Jeg mener, hvis man bygger en helt ny bygning et eller andet sted, så har den ikke en historie. Det er bare en bygning. Du kan give den et fornemt navn, og den kan være storslået, men det er ikke autentisk. Her på Sommerro har vi et unikt udgangspunkt, og det er autentisk. Det er ærligt."


Læs mere: "Sommerro er den perfekte storm"

 • 8-timers reglen på Sommerro

  Allerede før åbningen blev Sommerro et varmt samtaleemne i Oslo og i Norden. Ikke kun på grund af dets historie og luksus, men også for at være et hus fyldt med gæstfrihed og mangfoldighed.

 • "Så man kan tjekke ind på hotellet og bare blive der?"

 • "Det vil jeg mene, man kan en lang weekend. Nej, i flere dage," siger Dominic og griner. Karoline er helt enig. Sommerro har det hele.

 • "Her er syv restauranter og barer fra forskellige dele af verden. Der er et uendeligt udvalg af mad og drinks, og restauranterne er af høj kvalitet. Og vi har alt lige fra live jazz i Ekspedisjonshallen til en biograf og spændende kulturevents."

 • "Værelserne er holdt i art deco-stil, og vi har investeret meget i gode senge og en god nattesøvn. Værelserne er helt fantastiske."

 • På Sommerro er 8-timers filosofien nemlig vigtig: Et balanceret døgn består af 8 timers søvn, 8 timers arbejde og 8 timers rekreation.

 • "Hos os får du 8 timers kvalitetssøvn og hvile, hvorefter du kan arbejde i 8 timer, gerne i vores møde- og eventafdeling. Og så er der de sidste 8 timer, som er de sjoveste og handler om rekreation."

 • "Du kan tage til koncert, benytte dig af vores wellness-muligheder som består af alt lige fra kvalitetssøvn, undervisning i åndedrætsteknikker med Wim Hof-metoden (den hollandske åndedrætsekspert og isbader) eller svømning i Vestkantbadet," siger Karoline

The facade of Villa Incognito, a part of Sommerro a hotel in Oslo.

Træd indenfor i Villa Inkognito

Vi har nævnt lidt af det, Sommerro har at byde på, men hvad er guest relation managerens og hoteldirektørens personlige favoritter?
"Wow, du starter, Karoline. Jeg kender faktisk ikke dit svar," siger Dominic.


Karoline smiler roligt. Svaret er Villa Inkognito.


"Det er en stor, skjult perle. Skuldrende falder helt ned, så snart man går derind. Det er indbegrebet af alt det, der er vidunderligt ved Sommerro. Det er så fredeligt et sted, og det er menneskerne, der gør det så harmonisk."


Villa Inkognito ligger ved siden af Sommerro og består af 11 værelser og suiter. Gæsterne har adgang til alle hotellets faciliteter, dvs. alt det sjove, men de kan også trække sig tilbage til mere private omgivelser.


"Jeg forstår godt, hvorfor det er din favorit. Det er virkelig det bedste, vi har," siger Dominic.


Du vil måske også synes om: Jonathan Howells rejselyst gjorde ham til stjernekok 

Dominic in the bar at Ekspedisjonshallen at Sommerro, a hotel in Oslo.

Ekspedisjonshallen

"Men for mig er det alligevel Ekspedisjonshallen. Jeg elsker brasseriet, alle der spiser der, travlheden i baren – og det, at der er åbent fra morgen til aften. Man går derind for at få en kop kaffe, en Dry Martini eller et glas champagne, og det er helt fantastisk. Selvom jeg har arbejdet i branchen hele mit liv, har jeg sjældent set et sted som det. Vi har skabt noget unikt," siger Dominic.


Han beskriver det som følelsen af nattelivet i New York og Paris samlet på ét sted. Men ikke desto mindre vil man alligevel ikke kunne finde noget meget mere norsk end Ekspedisjonshallen:


"Man får en bygning fra 1930, Lysverker, Per Krohg, masser af norsk historie. Og alligevel har man en følelse af at være i udlandet. For mig er det et frirum!"


Er du klar til at flygte fra hverdagen?


Insider-tips: 16 ting at lave på Sommerro • Sommerro – 231 værelser. Sov i alt fra afskærmede alkover og dobbeltværelser til overdådige suiter

 • Villa Inkognito – 11 private og luksuriøse værelser med adgang til Sommerros faciliteter

 • Ekspedisjonshallen – et brasserie med morgenmad, frokost, aftensmad og live jazz

 • To Søstre – afternoon tea og en varm atmosfære

 • Izakaya – streetfood og cocktailbar på 7. etage

 • TAK Oslo – nordiske retter inspireret af det japanske køkken


Du vil måske også synes om: Stjernekokken Frida drives af frygten for at gå glip af noget • Plah & Ahaan – thailandsk restaurant

 • Barramón – pintxos og spanske vine

 • Biografen – art deco-loungestole, popcorn, vin og filmklassikere

 • Lysverker Scene – events, jazzaftener, kabaret

 • Vestkantbadet – et af Oslos ældste bade og svømmebassiner

 • Spa og velvære – i Vestkantbadet kan du nyde godt af alt fra infrarøde saunaer og koldtvandsbassin til medicinske behandlinger

 • Fitnesscenter – træn alene, eller bestil en PT

 • Tagterrassen – opvarmet pool, sauna og solsenge

 • Biblioteket – læg mobilen væk, og snup en god bog

 • Møde- og eventfaciliteter – personlig service og tekniske faciliteter til dig og dine kolleger

Læs mere og book dit næste drømmeophold her!

Seneste indlæg