strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskab
Sandwich med plantebaseret bøf, salat og ost.

Juicy Marbles – en kødæders mareridt

Ja, vi sagde det... mareridt! For når T-rexen i dig sætter tænderne i et virkelig juicy stykke kød og fortærer det med al sin iver, og du læner dig tilbage, mæt og tilfreds med visheden om, at dette var en virkelig lækker kødmiddag – kun for derefter at opdage, at denne once-in-a-lifetime velsmagende oksemørbrad faktisk er lavet af planter... Ja, så begynder du nok at undre dig over, om du overhovedet ved noget som helst om kød.


  • Vores nye plantebaserede kødleverandør, Juicy Marbles, producerer nemlig førsteklasses steaks og spareribs. Eller "steaks" og "spareribs" – for ja, de er jo som sagt lavet af plantebaserede ingredienser.

  • Og når vi siger førsteklasses, så mener vi altså mindst lige så velsmagende som lørdagsmiddagen, du køber i butikken.

  • De har ikke kun nailet umami-smagen, der får dine smagsløg til at vibrere, men også selve konsistensen i fibrene fører tankerne til en mør og saftig slow-cooked pulled beef-ret, du engang fik serveret på et autentisk steakhouse.

Kød, men ikke kød...?

Laboratoriefremstillede klumper fyldt med kemikalier, tænker du måske? Nej, bestemt ikke! Der er hverken laboratorier eller syntetiske kemikalier med i billedet her. Her er det køkken og rigtige råvarer, det drejer sig om, og produkterne har endda opnået et A på Nutri-Score-skalaen, som angiver, hvor sundt et fødevareprodukt er.

Du har måske allerede gættet hovedingrediensen? Europæisk fremstillet, GMO-fri soja står nemlig for proteindelen, der leverer alle de essentielle aminosyrer, kroppen har brug for. Derudover kommer meget af saftigheden fra de naturlige farveingredienser, rødbedesaft og acerolasaft – fantastiske kilder til antioxidanter og betacaroten – og solsikkeolie, som tilfører omega 3- og 6-fedtsyrer. Der er naturligvis en smule naturlige aromaer i, men Juicy Marbles har holdt denne krydderiblanding hemmelig – du ved, familieopskrifter og alt det der.

Allergener: Soja

Har du prøvet vores nye plantebaserede Thick-Cut Fillet? Fortæl os i så fald, hvad du synes her, så har du chancen for at vinde bonuspoint hos Strawberry!

En plantebaseret bøfsalat i en skål.

Okay, fint, men hvad er pointen? Kan vi ikke bare spise almindeligt kød?

Når du sidder der med valget mellem animalske og plantebaserede proteiner på menuen, undrer du dig måske over, hvorfor vi har taget et så drastisk skridt og introduceret plantebaseret kød i vores restauranter? Det er et godt spørgsmål... men hvorfor ikke? Det er ingen hemmelighed, at Parisaftalen fra 2015 klart fastslår, at vi alle skal bidrage til at reducere udledningen af drivhusgasser. Og vi ved, at kvægindustrien står højt oppe på den globale uartighedsliste, når det kommer til udledningen af drivhusgasser. Udregningerne viser, at Juicy Marbles reducerer CO2-udledningnen med hele 93 % per kilo sammenlignet med oksekød.

Strawberry har taget konceptet “reducere” et skridt videre. Vi har sat som ambition at være klimaneutrale i vores egen drift og reducere udledningen fra vores værdikæder med op til 50 procent inden 2030. Læs mere om vores bæredygtighedsmål og projekter her. Vi er således nødt til at foretage ændringer i vores værdikæder, og Strawberry har derfor valgt at indgå partnerskab med Juicy Marbles for at støtte den videre udvikling af plantebaserede alternativer og kæmpe for mere bæredygtige alternativer på menuen i restaurationsbranchen.

  • Vi prøver selvfølgelig ikke at overbevise alle vores gæster om, at de skal flytte til bønnebyen og droppe kødet helt. Vi forstår, at en grøn salat og græskarpuré måske ikke altid frister, når man endelig under sig selv et dejligt restaurantbesøg.

  • Her er altså et fristende alternativ til dig, der gerne vil spise lidt mindre kød i hverdagen...

  • ...uanset om det er på grund af klimaet, dyrevelfærden eller den personlige sundhed – men som samtidig ikke vil, at det at redde verden, dyrene og sundheden skal være på bekostning af den gode smag og nydelse.

Hvor godt og sundt kan det egentlig være?

Tror du ikke på os? Hvorfor ikke komme og smage selv? Frem til 9. april 2024 kan du finde vores plantebaserede Thick-cut filet på The Social Bar & Bistro på otte af vores hoteller i Norden:

Danmark

Sverige

Norge

Finland

Seneste indlæg