strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskab
Danish colorful food at restaurant in Copenhagen.

Mad

Danske retter du skal opleve: Oplev verdens bedste restauranter

København er Skandinaviens moderne gastronomiske hovedstad. Men du må ikke glemme de danske klassikere, herunder det legendariske smørrebrød og pølserne. Her er din madguide til at spise som en ægte dansker.

  • "Der er ingen tvivl om, at Danmark er Skandinaviens gastronomiske hovedstad."

  • "Her kan du forkæle dig selv med mad, tilberedt af nogle af verdens bedste kokke på anerkendte og berømte restauranter. Der kan vælge mellem 25 restauranter, der er blevet tildelt Michelin-stjerner."

  • "Du kan smage alt fra klassisk dansk køkken til de mest innovative retter, der ofte er tilberedt med lokale og økologiske ingredienser," siger Thea Damli fra VisitDenmark til Strawberry. Før du tilføjer:

  • "Danmark er også centrum for det berømte nye nordiske køkken. Men hvis du foretrækker det klassiske danske smørrebrød, kommer du heller ikke til at gå sulten i seng."

  • Og netop det skal vi fokusere på nu: Dansk smørrebrød, ikoniske pølsevogne og de friskeste østers – maden, du skal opleve for at få en ægte dansk følelse i København.

Her er klassiske danske retter og hvor du finder dem

Dansk smørrebrød:

Dansk smørrebrød betragtes som ærkedansk. Det består af rugbrød belagt med forskelligt pålæg, som sild, afskåret pålæg eller varm leverpostej. Enkelt, men elegant, fuld af historie og tradition. Smørrebrød stammer tilbage fra 1800-tallet og er så populært, at Danmark nu har dedikerede smørrebrødsrestauranter.

Her finder du autentisk dansk smørrebrød:

Aamanns Etablissement Adresse: Øster Farimagsgade 12

Orangeriet Adresse: Kronprinsessegade 13

Told & Snaps Adresse: Toldbodgade 2

Restaurant Grøften – Tivoli Adresse: Vesterbrogade 3

Slotskælderen hos Gitte Kik Adresse: Fortunstræde 4

Villa Copenhagen Adresse: Centralpostbygningen, Tietgensgade 35-39

Stjerneskud:

"En lidt mindre kendt konkurrent til smørrebrød, men en af danskernes absolutte favoritter og en gammel klassiker. Stjerneskud er et storslået dansk stykke smørrebrød med paneret rødspættefilet toppet med rejer, salat og stenbiderrogn. Nyd den på ægte dansk manér med en kold øl og slut af med en dansk snaps," foreslår Thea.

Tre gode anbefalinger til Stjerneskud er Aamanns Replik i Palægade, eller Restaurant Barr.

Classic danish smørrebrød at restaurant in Copenhagen.

Hotdog fra pølsevognen:

Der er ikke noget som en lækker hotdog, uanset om den er i den traditionelle danske røde farve eller serveret med hjemmelavet topping fra en klassisk pølsevogn.

Der er mange pølsevogne i København, hvor der ofte er lange køer hele dagen. Her er nogle af de mest ikoniske, ifølge VisitDenmark:

Nordic Hotdog Adresse: Refshalevej 167

Den drives af den tidligere slagter Asger Jørgensen. Brødet er økologisk, og alle toppings er hjemmelavede. Du finder den på Refshaleøen som en del af Reffen Street Food- markedet.

Johns Hotdog Deli Adresse: Bernstorffsgade 18

Denne pølsevogn har vundet en pris for byens bedste hotdog og er kendt for pølsemageren Johns innovative tilgang til at forbedre klassikerne med alternative toppings.

Østers:

"Danskerne har haft østers på menuen siden stenalderen. I Danmark kan du selv tage ud på strandene og høste østers eller deltage i organiseret østerssafari. Danskerne har endda deres egen østersfestival på den danske vestkyst. Vadehavet og Limfjorden er hotspots til at finde østers," siger Thea og tilføjer:

"Men de har også fundet vej til mange af Københavns fiskerestauranter."

Her er nogle gode østersoplevelser:

Kontrast Adresse: Centralpostbygningen, Tietgensgade 35-39

Restauranten ligger i Villa Copenhagen. Menukortet fokuserer på lokalt fremskaffede og sæsonbetonede retter, og her kan du vælge mellem tre forskellige slags garniture til dine østers. Prøv østers med wasabisauce – en rigtig vinder.

Kødbyens Fiskebar Adresse: Flæsketorvet 100

I Kødbyen finder du Fiskebaren, en af Københavns få fiskerestauranter, som også har en Bib Gourmand i Michelinguiden Nordic Cities, der tildeles prisen for kvalitetsmad til overkommelige priser.

Østers & Grill Adresse: Sjællandsgade 1B

En rustik fiskebar og restaurant på Nørrebro, hvor atmosfæren er afslappet og hyggelig.

Restaurant Iluka Adresse: Peder Skrams Gade 15

Den drives af australske Beau Clugston. Iluka betyder ”nær havet”, og Beau mener i den grad, at vi som et land omgivet af vand, skal opleve alt det, havet har at byde på. Hos Iluka serverer de ikke store, pompøse Fruits de Mer-platter, men derimod minimalistiske, æstetisk smukke anretninger med fisk og skaldyr af højeste kvalitet.

Skål, og nyd dit lækre måltid!

Hoteller centralt i København

Hvis du brænder for god mad, er det kun naturligt også at bo centralt, tæt på alle de fristende spisesteder. Villa Copenhagen er et nyt og luksuriøst hotel, der er åbnet i Københavns gamle posthovedkontor fra 1912. Det er det ideelle sted for dem, der er til luksus, med en tagterrasse med pool og sauna, et fitnessrum og giver mulighed for at nyde moderne arkitektur og design. Hotellet huser Courtyard Bar, hvor du kan nyde en forfriskende drink, restauranten Kontrast for et dejligt måltid (inklusive danske klassikere) og RUG Bakery, der byder på friskbagt bagværk.

Endnu et centralt hotel i København er Comfort Hotel® Vesterbro. Dette hotel er perfekt for dem, der ønsker at bo centralt for at opleve alt det, byen har at byde på, og det er særligt velegnet til familier. Det er bekvemt placeret nær hovedbanegården og Tivoli, og Comfort Hotel® Vesterbro tilbyder XXL værelser til dem, der rejser med hele den store familie.

Find centrale hoteller i København.

Seneste indlæg