Medlemskab

De seks bedste bagerier i København

Her finder du det friskeste surdejsbrød, de lækreste kager og den dejlige, minimalistiske danske stil. Chefbager Gonzalo Guarda giver dig sin liste over bagerier i København, du skal besøge.

Baker Gonzalo Guarda standing in front of bakery Rug.
  • Der er en lille revolution i gang i København. Et bagerioprør...

  • Surdejsbrødet, der er fremstillet af en blanding af vand gæret med vildgær og bakterier, er nu noget, stort set alle bagerier har på programmet – med kæmpesucces.

  • Og bag disken i de dejligste bagerier, hvor du kan købe friskbagt brød, står bagere fra verdens storbyer – fra San Francisco til Buenos Aires.

  • Hvem har det bedste surdejsbrød i København?

  • Villa Copenhagen har taget lysten til surdejsbrød blandt både danskere og besøgende alvorligt, og har åbnet sit eget bageri, RUG Bakery. Det står Gonzalo Guarda i spidsen for. Hvad er hans specialitet?

  • Surdejsbrød, selvfølgelig. Men bare rolig, du kan selvfølgelig stadig få søde sager som wienerbrød, smørkage og kanelboller i hovedstaden.

Her er seks bagerier i København, du skal prøve, ifølge chefbager Gonzalo

1. Apotek 57


Adresse: Fredericiagade 57


"Her kan du få lækre boller, gå efter sesamversionen. Skorpen er smukt karamelliseret, sprød udenpå og blød og luftig indvendigt – med det mest smagfulde og salte smør... Det får tænderne til at løbe i vand," siger Gonzalo.


2. Lille Bakery


Adresse: Refshalevej 213A


"Fantastisk frokost med en fantastisk atmosfære," siger Gonzalo.


Og det er netop stedets atmosfære og gode service, som dette lille bageri er kendt for, ud over en bred vifte af kager, bagværk og sandwich, lavet med naturlige ingredienser og uden tilsætningsstoffer.


3. Hart Bageri


Adresse: Gl. Kongevej 109


Hart Bageri er ikke Gonzalos personlige anbefaling, men det er ikke desto mindre et berømt sted, der skal nævnes. Bageriet blev åbnet af den amerikanske kok Richard Hart, som var chefbager på Tartine Bakery i San Francisco, Californien. Han har opnået succes ved at lægge vægt på traditionelle metoder og naturlige ingredienser. I København handler det om surdejsbrød, kager og bagværk af høj kvalitet.


Foto: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

4. Seks Bakery & Eatery


Adresse: Krystalgade 6


"Caféen har et utroligt venligt. Du må bare besøge det og nyde en frokost. Her er udvalget stort," siger Gonzalo.


Caféen er kendt for sin trendy og stilfulde indretning og sin brug af naturlige og økologiske ingredienser.


5. Juno the Bakery


Adresse: Århusgade 48


"Velsmagende og smukke kager med en utrolig høj standard," siger Gonzalo.


Caféen er trendy, og også her er de mest kendt for deres surdejsbrød. Baggrundshistorien er, at den tidligere Noma-kok Emil Glaser savnede gode kanelboller i de københavnske bagerier (som var det wienerbrød, han voksede op med i Sverige). Han var derfor fast besluttet på at have kanelboller i montren hos Juno the Bakery, da det åbnede i 2017.


6. RUG


Adresse: Posthovedkontoret


Beskedent nok anbefalede Gonzalo ikke sit eget bageri, RUG, i Villa Copenhagen. Men det skal naturligvis medtages. Stedet er blevet et populært surdejsbageri og café, der serverer et bredt udvalg af brød, kager og kager samt kaffe og te. Bageriet er kendt for sine autentiske surdejsbageteknikker og brug af naturlige og økologiske ingredienser samt sin trendy og minimalistiske indretning.


Og sidst men ikke mindst ligger det i et af Københavns fedeste hoteller, Villa Copenhagen. Check ind her for lækre kager, en god nats søvn og en dukkert i den opvarmede swimmingpool på taget!

Freshly baked cinamon rolls and croissants at bakery in Copenhagen.Guy smelling a freshly baked bread at a bakery.

Seneste indlæg