Hvor finder jeg varme klipper at sole mig på, og hvor kan jeg opleve helt vildt smuk natur? Forhåbentlig har vi gjort det lidt lettere for dig at få et overblik over landet, (og hvor vi har hoteller).

Kajak, der flyder på fjorden mellem høje, grønne fjelde

Det naturskønne nord

Vil du bruge sommerferien i år på at nyde de lange, romantiske sommernætter? Hvor solen ikke går ned? Tag til Tromsø, og snup en kajaktur klokken et om natten under den gyldne midnatssol. Besøg en af de mange øer med de lange, kridhvide strande omkranset af fjelde.

Norges mest berømte øgruppe

Et af Norges allermest populære rejsemål er øgruppen i Nordland – Lofoten. Hvis du ikke har besøgt Lofoten, er dette sommeren, hvor det skal prøves! Og hvis du er ude efter en aktiv ferie i Norge, er surfing i Lofoten helt fantastisk. Hvide sandstrande, surfbølger og… ja, ganske koldt vand. Det er faktisk også muligt at snorkle, ligesom du kan klatre i fjelde, fiske og padle i kajak.

Rorbuer i LofotenKlassiske rorbuer i Lofoten.

Harstad ligger blot 35 minutter fra den første ø i Lofoten og er dermed en glimrende base for dit ophold. Efter at du har krydset midnatssol og Lofoten af på din “bucket list”, kan du sætte kurs ned mod Bodø, Trondheim og Vestlandet.

Vilde, smukke Vestnorge

Er du på udkig efter majestætiske naturoplevelser til sommer, kan Vestnorge virkelig sætte gang i dine følelser. Her er der vandfald og stejle fjelde, som fører lige ned i det dramatiske vand. Dale, øer, floder og al den spektakulære natur, Norge er så kendt for.

Apropos spektakulær norsk natur kan vi ikke undlade at foreslå, at du skal opleve Preikestolen. Slå lejr på et hotel i Stavanger eller Sandnes, og tag på udflugt til Lysefjorden.

PreikestolenMåske er luften ikke lige så dårlig som på toppen af Mount Everest, men udsigten fra Preikestolen vil stadig tage pusten fra dig.

Der er en god grund til, at man kalder det for turistmagneter

Folk rejser langt for at opleve Vestnorges hovedstad Bergen. Og med god grund. Tag Fløibanen op for at se den smukke udsigt over byen. Bagefter kan du tage svævebanen tilbage og sætte dig på en af udendørscaféerne på Bryggen, hvis du er så heldig at besøge Bergen på en solskinsdag. For ja, det regner en del i Bergen. Men byen er altid et besøg værd, uanset om du tager turen i sandaler eller støvler.

Og hvis du skal køre langs vestkysten til sommer, er der mindst én strækning, du bliver nødt til at se med egne øjne. Indstil GPS'en på "Atlanterhavsveien" – også kendt som verdens smukkeste bilrejse. Oplev, hvordan det er at køre over det åbne hav – over øer og rev. Du finder overnatningsmuligheder i Ålesund på den ene side og Kristiansund på den anden.

atlanterhavsveienDen imponerende "Atlanterhavsveien". Foto: Alexander Sinn

Mere læsestof om byer på Vestlandet

Sommerlige Sørlandet

Sommer på Sørlandet er så klassisk norsk sommer, som du overhovedet kan få det. Tænk gyldenbrun hud efter en dag med svømmeture i saltvand. Du kan også fiske efter krabber, når du snupper en pause fra softice og volleyball i sandet. Vind i håret på bådturen i den charmerende skærgård. Frisk fisk og skaldyr til en middag på bryggen og en skøn hotelseng, når du er dejligt træt efter en lang dag.

Vil du gerne bevæge kroppen lidt i ferien, har Sørlandet et væld af smukke kyststier, du kan gå på (tæt på en kølende dukkert), og fjelde, du kan udforske. Der er også altid mulighed for at leje en kajak, så du får vedligeholdt musklerne.

stup-ut-i-vannet

Sommerferie med børnene

Besøg Kristiansand – børnenes by – og Kristiansand Dyrepark, hvor I sammen kan hilse på dyr fra hele verden. Efter mødet med dyreriget kan I indtage Kristiansand by og gå langs strandpromenaden, hvor I kan svømme fra byens strand (der er palmer!) og købe frisk fisk og skaldyr på Fiskebrygga.

Fiskebrygga i KristiansandRejer på Fiskebrygga i Kristiansand?

Læs lidt mere om Sørlandet

Østnorges mange muligheder

Varm asfalt under nye sandaler. Shopping, kultur, historie og tæt på både strand og skov. Tag et roadtrip mellem Østnorges små, mellemstore og store byer!

Begynd turen i Lillehammers gågade med de charmerende, lave træhuse. Derfra kan du tage en tur til Hunderfossen Familiepark, hvis du har børnene på bagsædet. Tag mod Mjøsa, nærmere bestemt Gjøvik eller Hamar, og prøv lykken med at fiske. Fisketegn er ikke påkrævet. Derefter er der en lige vej ind til hovedstaden.

En perfekt bysommerdag i Oslo

Snup en eller flere overnatninger i Oslo – storbyen, som har alt. Grønne områder, spændende restauranter, rigt kulturliv, shopping i øst og vest og et væld af bademuligheder. Gå på sightseeing, nyd en dejlig frokost udenfor og tag til Sørenga for en dukkert med udsigt over Operahuset. Spis en sen middag, og afslut aftenen med dessert på et lille afsides sted.

Solnedgang over OsloLav sommersol over Oslo by.

Tag turen videre til Drammen med den glitrende elv, grønne bjergskråninger og restauranter langs bredden. Besøg Kongsberg med de mange badesteder.

Mere læsestof om byer i Østnorge


Du kan få overblik over alle storbyer, småbyer og overraskende destinationer ved at studere dette kort med lup. Hav en helt fantastisk sommer!